Motorlistan 26 december

SPORTBLADET
Foto: FOTO: AP
Schumacher.

POLE POSITION

1) Michael Schumacher

Så är det klart. Den sjufaldige världsmästaren är tillbaka. Han har skrivit ett treårs-kontrakt med Mercedes och blir därmed Nico Rosbergs teamkompis redan till våren. Detta är en comeback som ger nästa års F1 ytterligare en dimension.

2) Tina Thörner

Är tillsammans med Thomas Berglund det stora svenska hoppet i Dakar. Hon kör för BMW X-raid tillsammans med ­Guerlain Chicherit. Tävlingen startar på nyårsdagen.

3) Kimi Räikkönen

Finländaren har nu pratat om sin framtid – och han kan tänka sig att stanna i WRC.

– Först ska jag känna på detta och kika lite på hur det går, ­sedan tar jag ett beslut om framtiden. Går det bra kanske jag stannar, säger F1-mästaren till Autosport.

4) Danica Patrick

Har gjort sina första tester för NASCAR och hon förbättrade sig konstant. Den avslutande testdagen i Daytona var hon femma. Hon har ännu inte bestämt sig för om hon debuterar i Daytona Nationwide eller inte.

5) Zoran Stefanovic

Den serbiske affärsmannen har skrivit ett kontrakt med Toyota, hävdar Motorsporttotal. Han hoppas på att få köra F1 redan 2010, men fungerar inte det så 2011. Men fram till dess att han får grönt ljus kan han testa, han är inte bunden till Concorde Agreemet och testförbudet.

6) Eric Boullier

VD:n för managerfirman Gravity nämns som ny teamchef för Renault. Han är god vän med Gerard López som är storägare i teamet.

7) Dani Pedrosa

MotoGP-stjärnan opererade handleden strax före jul. Om två veckor kan han börja träna.

8) Narain Karthikeyan

Han och Milka Duno funderar på att byta till NASCAR, ­indierns första val är dock A1GP. När det gäller racingtjejen ­Duno hoppas hon på att kunna konkurrera med Danica Patrick.

9) Romain Grosjean

Fransmännen hoppas på att den andra förarplatsen hos ­Renault ska gå till Grosjean och att Nicolas Prost, den förre världsmästaren Alains son, ska bli testförare.

10) Tommy Kristoffersson

Hans KMS tar över ansvaret för Volkswagens biogasprojekt i STCC. Bilarna ska köras av Fredrik Ekblom och Patrik Olsson.

– Volkswagen och E.ON vill stärka upp teamet och jag är jätteglad och stolt över att få det ansvaret, säger Kristoffersson till stcc.se

MOTORSTOPP

F1-teamen

Vi ska spara pengar och ha en gemensam presentation, sa teamen för ett tag sedan. Men så blir det inte. De små teamen anser att de inte får tillräckligt mycket mediautrymme då vilket retar deras sponsorer. Dessutom är inte alla bilar klara i januari. Så det blir som vanligt. Varje team har sin egen presentation.