”Övertalade Crouch att välja Tottenham”

Fulham till attack mot Premier Leagues ordförande

SPORTBLADET

LONDON. En ny skandal riskerar att brisera i Premier League.

Fulham anklagar ligans ordförande Dave Richards för att ha övertalat Peter Crouch att välja Tottenham framför Fulham.

Det hela ska ha utspelat sig förra sommaren. Fulham ansåg att de i stort sett redan hade en affär klar med Portsmouth om att köpa Peter Crouch till klubben. De hade lagt ett bud på 125 miljoner kronor för den engelska landslagsanfallaren. Trots det gick han till Tottenham för 102 miljoner kronor, skriver The Sun.

Fulham anklagar Premier Leagues ordförande Dave Richards för att ligga bakom affären. Enligt klubben talade Dave Richards personligen med Peter Crouch och övertalade honom att välja Tottenham.

Kräver att han lämnar

Nu vill klubben dra Dave Richards inför en företagsdomstol. De vill att han lämnar sin plats i styrelsen av Premier League och att han ska förbjudas blanda sig i framtida affärer i ligan.

The Sun har tidigare skrivit att Premier League haft en egen intern utredning med slutsatsen att Dave Richards inte gjort något fel. Men nu vill Fulham att han ställs inför en domstol för att utredningen ska bli offentlig. De påstår att de har bevis på att ordföranden ringt Peter Crouch, och vill kalla både anfallaren och Dave Richards som vittnen.

Fulham menar även att Portsmouth, en relativt fattig klubb i Premier League, gick miste om en massa extrapengar. De vill ha reda på om Dave Richards också blandat sig i andra affärer i ligan. Genom att göra det hela offentligt hoppas de även få stöd av andra klubbar i ligan och visa att allt inte gått rätt till.