Annas motorlista 21/8

SPORTBLADET
Foto: AP
Michael Schumacher.

POLE POSITION

1 Sebastian Loeb

Kan ta sin åttonde (!) seger i Tysklands VM-rally den här helgen. Fransmannen som leder VM har ett imponerande facit i landet. Det är ett asfaltsrally och det är väl frågan om Ford kan utmana honom och hans armada från Citroën.

Efter den första dagen leder Loeb före teamkollegan Dani Sordo. På tredjeplats återfinns Fordföraren Jari-Matti Latvala.

2 Mattias Ekström

Har passat på att testa NASCAR och en ovalbana, Gresham Motorsports Park i Georgia. Men det är inte klart om han får fler chanser att köra i den amerikanska serien. I helgen väntar DTM på Zandvoort och hans 99:e lopp. Han är femma i serien och före honom dominerar Mercedes. Svensken har 19 poäng till ledaren Bruno Spengler.

3 Nick Heidfeld

Han har brutit kontraktet med Mercedes där han varit test- och reservförare efter nio månader. I stället är han ny testförare för däckleverantören Pirelli, förhoppningen är att han ska lära sig däcken så bra att han får en F1-styrning nästa år.

4 Thomas H Jonasson

Han, Magnus Zetterström, Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck är de fyra svenskarna som ska försöka köra hem VM-biljetter i GP Challange. Totalt är det 16 speedwayförare som slåss om tre VM-platser i Vojens.

5 Tony Cairoli

Kan ta hem VM-titeln i MX1 i Brasilien den här helgen, i MX2 kan Marvin Musquin göra samma sak. Inför helgen återstår tre tävlingar av säsongen.

6 Per Gunnar Andersson

Ligger bäst till av svenskarna i SWRC-klassen i Tysklands VM-deltävling i rally. Han är tvåa bakom Martin Prokop, men ­bara tolv sekunder bakom Andersson återfinns Patrik Sandell när sex av 19 sträckor är avklarade.

7 Mark Webber

VM-ledaren i F1 är på väg till­baka från semestern, Belgien GP nästa vecka.

Hans teamchef är orolig för de båda höghastighetsbanorna som kommer, Spa och Monza. Red Bull misstänker att McLaren är för snabba – och att de kan ta över ledningen i mästerskapet.

8 Esteban Guerrieri

Racerföraren i från Argentina har med sig statligt stöd och är beredd att betala 80 miljoner kronor för en F1-styrning. Han har haft möte med Virgin och i så fall är det väl Lucas di Grassi som får säga tack och hej.

9 Colin Edwards

Det verkar som om han lämnar MotoGP för Superbike nästa år, men han får möjligen en uppgift hos Ducati. Han kan få testa cyklar åt Valentino Rossi:

– Han litar på mig och det jag gör. Det jag gillar, gillar han, ­säger Edwards till Motorsportmagazin.

MOTORSTOPP

Michael Schumacher

All fokus ligger på 2011 och varför det inte funkade i år, ja här är hans förklaring:

– Bilen är ett hopkok av det som blev kvar efter förra säsongen och vi förare tvingades till rätt många kompromisser, säger han enligt Motorsporttotal:

– Faktum är att bilen varken fungerar med däcken eller med förarna och nu gäller det att se till att det inte är så nästa år.