Sparkas ut från listan efter sitt ”bögutbrott”

Anna Anderssons motorlista 29/1

Foto: AP
Niki Lauda får inte vara med på veckans lista - det får däremot Michael Schumacher.
SPORTBLADET

POLE POSITION

1 Luca Di Montezemolo

Målet är högt ställt. Ferrari ska stå som etta i november och teamet var också först ut med sin presentation av årets bil. I veckan startar sedan testerna i Spanien – och nu är F1-säsongen i gång.

2 Marcus Ericsson

Åker till Abu Dhabi för de första testerna inför årets GP2-säsong. Snart startar GP2 Asia och svensken kör för ett av toppteamen, iSport. Gasen i botten.

3 Felix Rosenqvist

Har skrivit kontrakt med Mücke Motorsport i Formula 3 Euro Series. En serie som utvecklat talanger som Nico Hülkenberg och Lewis Hamilton och ett team där förare som Robert Kubica och Sebastian Vettel tagit viktiga steg i sin karriär. Detta är en kanonmöjlighet för den 19-årige talangen.

4 Paul di Resta

DTM-mästaren får chansen i F1. Tillsammans med Adrian Sutil ska han köra för Force India. Nico Hülkenberg blir tredjeförare.

5 Michael Schumacher

Får en plats på listan för att han är så envis. Nu snackar han om sin åttonde VM-titel.

– Nu är jag övertygad om att vi kan vara med och kämpa om att vinna lopp i?år och att vi också har en chans på VM-titeln.

6 Vitantonio Liuzzi

Hade kontrakt med Force India, men det finns ingen förarplats för honom där.

Därför ryktas det nu om att Force India köper honom en plats hos HRT.

7 Jörg Bergmeister

Tog pole för sitt team Flying Lizard Motorsports (Bergmeister/Long/­Neiman/van Overbeek) i Daytonas 24-timmarslopp.

8 Jimmie Johnson

Och hans NASCAR-kollegor får ett nytt poängsystem 2011. En seger ger 43 poäng, sedan går det ner till den 43:e föraren som får en poäng. Därefter blir det bonuspoäng för den som kör ett varv i ledningen, den som varit först flest varv och den som vinner. Det betyder att segraren får minst 47 och max 48 ­poäng.

9 Valentino Rossi

Det är testförbud för MotoGP så legendaren har testat Superbike för Ducati.

Han ville få ett besked om den opererade axeln höll. Men icke. Det gör fortfarande ont:

– Det är värst när jag bromsar, då har jag ont i den främre delen av axeln.

10 Timmy Hansen

Är utvald som en av 19 förare till en tre dagar lång shootout för en plats till FIA Institute Young Driver Excellence. Tio förare går vidare till FIA:s utbildning.

MOTORSTOPP

Niki Lauda

Den trefaldige F1-mästaren är upprörd över att det statliga TV-bolaget ORF vill försöka få höga tittarsiffror genom att låta en homosexuell man dansa tillsammans med en hetrosexuell man i Österrikes motsvarighet till ”Let´s Dance”. Hans uttalande har tvingat honom till en offentlig ursäkt.

ARTIKELN HANDLAR OM