Motorlistan 24/7

SPORTBLADET
Foto: AFP
Sebastian Vettel.

POLE POSITION

1) Sebastian Vettel

Ursäkta alla andra tyskar och ursäkta Lewis Hamilton i VM-ledningen, men det är Vettel som är STÖRST inför F1 på Hockenheim. Han lockade 120 000 människor till sin hemstad Heppenheim förra helgen när han körde en uppvisning där och eftersom han är född ett stenkast i från Hockenheim är han den stora favoriten.

Lägg där till att tyskarna är lite lätt trötta på Mark Webber efter uttalandet på Silverstone.

•Viasat Motor, lördag och söndag kl 14.00

2) Valentino Rossi

Han kom till depån på kryckor, körde som en gud och lämnade depån på kryckor. Valentino Rossis fjärdeplats, sex veckor efter benbrottet är imponerande. I helgen kör MotoGP i USA.

Och Rossi tänker inte hjälpa teamkollegan Jorge Lorenzo som leder VM. Så räkna med en fajt.

•Viasat Motor lördag kl 22.45

•Viasat Sport söndag kl 22.30

3) Marcus Ericsson

Svensken lyckades i regnrouletten på Hockenheim. Han startar som åtta i dag, vilket är tangerat personbästa i GP2. Förhoppningen är poäng redan i eftermiddag och sedan en bra startplats i morgon. Då vänder man på resultatlistan så plats åtta ger pole position.

- Det är enormt skönt, en riktig kick för självförtroendet, säger han.

•Viasat Motor lördag kl 15.35, söndag kl 10.30.

4) Jac Villeneuve

Han är på väg tillbaka till F1 med Durango, samtidigt är han en av två före detta F1-förare som kör Brickyard 400, det näst viktigaste NASCAR-loppet under säsongen. Den andre är så klart JP Montoya.

•Viasat Sport HD, söndag kl 18.00

5) Roger Lee Hayden

Lillebror till den förre världsmästaren Nicky ersätter Randy de Puniet i LCR Honda under MotoGP-loppet i USA, fransmannen bröt benet i Tyskland senast men hoppas på att vara tillbaka till första racet efter sommaruppehållet.

6) Mattias Ekström

Svensken en chans till i DTM, kalendern har utökats med ett lopp i år. Den 31 oktober arrangerar italienska Adria International Raceway årets näst sista lopp. Finalen körs i Kina.

7) Tomas H Jonasson

Speedwayföraren har fått ett wildcard till nästa speedway GP som körs i Målilla den 14 augusti

8) Marcus Grönholm

Den förre finländaren kan mycket väl tänka sig en comeback i WRC, om det finns möjlighet att köra för Prodrive-Mini. Ännu är det ingenting klart mellan teamet och Mini.

– Marcus är alltid välkommen tillbaka till VM, han är en stor personlighet och jag ä övertygad om att han skulle göra ett bra jobb för mini, säger Fords teamchef Malcolm Wilson.

Det handlar i så fall om ett antal VM-lopp, samt tester och utvecklingsarbete.

9) Michael Schumacher

Mercedes kommer med uppdateringar till Hockenheim och den gamle drömmer om en pallplats. Samtidigt meddelar han att han ska köra för Mercedes till och med 2012 och kanske även därefter. Annars räknar han ed en annan roll inom teamet.

10) Sakon Yamamoto

Japanen får fortsatt förtroende av HRT, i Tysklands F1-race är det Karun Chandhok som är bänkad.

MOTORSTOPP

Bernie Ecclestone

Nu vill han stryka Monacos GP ur kalendern, han anser att arrangörerna betalar honom för dåligt. Det klassiska av alla klassiska F1-race har varit med sedan 1955, men nu vill Ecclestone flytta F1 från Europa för att tjäna mer pengar.

Monacos GP bekräftar att man nu förhandlar med britten om framtiden.