Nu skapar pampen stor debatt igen

Anna Anderssons motorlista 5/3

Foto: AP
Bernie Ecclestone.
SPORTBLADET

POLE POSITION

1) Bernie Ecclesone

Står för veckans snackis - igen. Hans nya förslag om att använda ett konstgjort bevattningssystem för att det ska regna under F1-loppen har skapat debatt.

Nu är det bara två veckor till säsongsstart.

2) WRC, Sebastien Loeb

Inte alls med i leken under Svenska Rallyt, men nu är WRC i Mexiko och där vann Citroën tredubbelt i fjol.

– Nu börjar VM, säger den regerande mästaren och efter helgens race väntar ytterligare sex tävlingar på grus.

3) Mario Andretti

Den 71-årige före detta F1-mästaren funderar på en comeback.

I IndyCar. Han vill ha ett wildcard och köra säsongsfinalen i Las Vegas. Självklart är han intresserad av prispengarna på fem miljoner dollar - men också av den uppmärksamheten som tre generationer Andretti skulle få om de möts på banan.

4) Kenny Bräck

Har vunnit Indy500 och satsar nu på Midnattssolsrallyt. Han ska köra en Ford Escort och assisteras av kartläsaren Jonas Andersson son var tvåa i svenska rallyt. Tävlingen avgörs 13-16 juli.

5) Marcus Ericsson

Hans avslutande tävlingar i GP2 Asia ströks i Bahrain. Nu är en ersättningsbana klar, det blir tävling på Imola 18-20 mars och svensken är trea i mästerskapet, bara tre poäng efter ledaren Jules Bianchi.

6) Vitantonio Liuzzi

HRT är det enda teamet som har en förarplats kvar. Ännu har det inte meddelat vem som ska testa den nya bilen vid sidan av Narain Kathikeyan nästa vecka. Liuzzi, Christian Klien och Giorgio Mondini.

7) Alx Danielsson

Hade en dröm om F1, numera är han drivande i teamet DMS och det teamet satsar på STCC 2011. Ett team med två bilar, men någon förare är ännu inte officiell.

8) Joakim Ljunggren

Endurostjärnan tog sin 25:e SM-seger i helgen. Han vann med över fem minuter i Östersund.

9) Frank Williams

Williams F1 finns nu på börsen.

10) Jorge Lorenzo

Den regerande MotoGP-mästaren är inte nöjd med sin Yamaha och det är bara två veckor till premiären. Han vill ha mer hästkrafter att jobba med.

– Motorn är det stora problemet, vi saknar prestanda, säger han.

MOTORSTOPP

McLaren

Teamets båda F1-världsmästare Jenson Button och Lewis Hamilton är oroade. Årets bil är för dålig, Hamilton jämför den med den hemska bilen från 2009 som hoppade och körde på tre hjul och Button säger:

– Första gången så var inte min reaktion ”wow vi kommer att flyg förbi de andra”. Ingen kan ha den känslan, det är betydligt mindre downforce och däcken fungerar inte som de förra.