Mästaren som på nytt utmanar rallyeliten

Anna Anderssons motorlista 12/3

SPORTBLADET
Foto: LASSE ALLARD
Richard Göransson.

POLE POSITION

1) Richard Göransson

Den fyrfaldige STCC-mästaren utmanar rallyeliten i årets andra SM-deltävling i Östersund. Han kör tillsammans med kartläsaren Anders Fredriksson och tävlingen avslutas i kväll.

2) Sebastien Loeb

Citroënföraren vann WRC-rallyt i Mexiko och nu är han aktuell som förare för VW som vill köra WRC 2013. Enligt tyska uppgifter ska tyskarna lämna Dakarrallyt för att köra rally-VM.

3) Casey Stoner

Han verkar trivas hos sitt nya team Honda, han var testsnabbast under fyra av sex testdagar och laddar inför MotoGP-premiären nästa vecka.

4) Bertil Klarin

Svenska Rallyt får behålla sin VM-status. Enligt VD:n blir det tävling 9-12 februari 2012 och ett samarbete med Norge:

- 2012 kommer vi med största säkerhet att utveckla samarbetet med norrmännen och avgöra fler sträckor i gränsområdet.

5) Valentino Rossi

MotoGPstjärnan har haft tuffa tester och nu är det bara en vecka till säsongsstarten. Men han pratar redan om en framtid - inom Superbike. Då med samma team som nu - Ducati.

6) Michael Schuamcher

Mercedesföraren satte ett nytt rekord för 2011 i Barcelona vid testerna i går. Men någon F1-premiär blir det först om två veckor, om det blir ett nytt lopp i Bahrain bestäms den 1 maj.

7) Robert Kubica

F1-stjärnan är kvar på sjukhuset efter rallyolyckan förra månaden. Läkarna kan fortfarande inte säga när - och om - han kan tävla igen. I veckan ska han opereras för fjärde gången.

8) Vitantonio Liuzzi

Kör för HRT i år. Därmed är alla förarplatser i F1 upptagna.

9) Tony Kanaan

Enligt uppgifter i amerikanska medier blir han teamkollega med Takuma Sato. Han kör för KV Racing i årets IRL.

10) Robert Dahlgren

Sveriges representant i WTCC får inte köra i Marocko. Tävlingen stryks och serien letar efter en ersättningsbana i Europa, det sägs att holländska Zandvoort kan rycka in under helgen i juni.

MOTORSTOPP

Lejonen

Speedwaylaget körde SM-final för tredje året i rad 2010, men säsongen slutade med ett ekonomiskt fiasko. Nu riskerar laget att förlora elitlicensen och sportchefen Anders Fröjd har tvingats lämna klubben.