Red Bulls utspel mot Mark Webber

Annas motorlista vecka 28

SPORTBLADET
Foto: AP
Mark Webber.

POLE POSITION

1) Fernando Alonso

 Seger på Silverstone. Ferrari är tillbaka, med nya delar till bilen, med ett självförtroende och med en segrare. Nu blir italienarna farliga under resten av säsongen.

2) Mattias Ekström

 Har varit framgångsrik i Race of Champions, man mot man. Nu får han chansen att visa sina kvalitéer på Münchens OS-stadion. I två dagar ska DTM fajtas – man mot man. Det är årets motorevent i Tyskland.

3) Joakim Ljunggren

 Han var sexa och femma i enduro-VM, klass E3, när han tävlade i Rumänien.

Han ligger kvar på tredjeplatsen i VM när nu två deltävlingar återstår av säsongen.

4) Casey Stoner

 Leder VM inför MotoGP-tävlingen i Tyskland, men de senaste två tävlingarna har Yamaha med Jorge Lorenzo och Ben Spies vunnit.

5) Antonio Cairoli

 MX-förarna har ett tufft schema i juli, en tävling varje helg. Nu är de i Lettland och italienaren som vunnit VM-titeln i MX1 de senaste två åren har greppet om den i år igen.

6) Patrik Sandell

 Han och Staffan Parmander går för seger i IRC-tävlingen på ögruppen Azorerna utanför Portugal. Målet är att vinna tävlingen. PG Andersson kommer inte till start.

7) Loris Capirossi

 MotoGP-föraren gör comeback i Tyskland den här helgen. 38-åringen som kör för Pramac-Ducati hoppas på att vara helt återställd till tävlingen på Laguna Seca nästa vecka.

8) Michael Schumacher

 Tysken erkänner att han gjorde en felkalkylering. Han trodde att han skulle kunna vara med och slåss om segrar när han gjorde comeback. Han har inte ens varit nära. Nu erkänner han sitt misstag och kämpar vidare, minst en säsong till.

9) Lewis Hamilton

 Kände sig utbränd efter Storbritanniens GP och bad om semester. Det fick han. Han har en ledig helg inför Tysklands GP nästa vecka.

10) Sergio Perez Saubers

 F1-förare får testa för Ferrari. Han ska köra en bil från 2009 på Mugello eller Fiorano i september. Även GP2-föraren Jules BIanchi ska genomföra testet.

MOTORSTOPP

Mark Webber

 Förklarade efter Storbritanniens GP att han ignorerat stallorder vid flera tillfällen. Det har fått chefen Christian Horner att gå i taket.

– Vi har haft ett allvarligt snack med Mark. Han riskerade Sebastians andraplats, sin tredjeplats och 33 poäng, säger Christian Horner till tidningen Bild.