Annas motorlista

Listan vecka 1

SPORTBLADET

1) Cyril Despres

Fransmannen har tre segrar i Dakar och ett grepp om MC-tävlingen i år. Duellen mellan honom och KTM-kollegan Marc Coma är den stora behållningen i årets upplaga av Dakarrallyt.

2) Luca di Montezemolo

Ferraris president har gjort en lista över de förare som han kan tänka sig att ersätta Felipe Massa med. På listan finns Jenson Button, Nico Rosberg, Marc Webber, Sergio Perez och Jules Bianchi.

3) Stephane Peterhansel

Han jagar sin tionde seger i Dakar, han har sex på MC och tre i bil. Efter fem dagar har han ledningen med mer än fem minuter före nästa bil som också är en MINI. Fjolårssegraren Nasser Al Attiyah har haft stora tekniska problem med sin Hummer och är åtta totalt, 50 minuter efter Peterhansel.

4) Felix Rosenqvist

Får förnyat förtroende hos Mücke i F3 Euroseries. I fjol, under premiärsäsongen, blev det en seger och tio pallplatser. NY stallkollega blir Pascal Wehrleim.

5) Pat Fry

Den tekniske direktören lämnade McLaren för Ferrari och han är bra en av fem före detta McLarenmedarbetare som flyttat till Italien för att hjälpa Ferrari att få ordning på aerodynamiken.

6) Thomas Berglund

Kaptenen på livgardet är bäste svensk i Dakarrallyt. Han har haft en tung inledning, men med tanke på vilken kapacitet han har så kan han absolut avancera från sin 66:e plats i sammanställningen.

7) Kimi Räikkönen

Nu börjar F1-äventyret på allvar. I går var den före detta världsmästaren i Lotus fabrik och provade ut sin nya sits.

8) Sebastien Buemi

Han fick inte förnyat förtroende hos Toro Rosso, men han stannar inom F1. Nu är han ny tredjeförare hos Red Bull och Toro Rosso. Det betyder att om Sebastian Vettel blir skadad är står Buemi först i kön för att köra mästarbilen.

9) Joakim Ljunggren

Drömmen om en VM-titel i enduro lever. Klassens dominant, Mika Ahola, som vunnit de fem senaste VM-titlarna lägger av och svensken som var trea i VM förra säsongen hoppas nu på en ännu bättre placering.

10) Yves Matton

Är ny stallchef för Citroëns framgångsrika stall i rally-VM. Han ersätter Olivier Quesnel som varit mycket framgångsrik under sina fyra år som boss.

Motorstopp

Jos Verstappen

Den holländska polisen har gripit den före detta F1-föraren för misshandel. Enligt holländska tidningar är han är misstänkt för att ha kört på sin före detta flickvän med bilen och sedan lämnat henne skadad på platsen. Hon fördes till sjukhus, rejält blåslagen och med stora skrubbsår.