Annas motorlista 27/1

Läs veckans lista

SPORTBLADET

1) Kimi Räikkönen

Är tillbaka. Den före detta F1-mästaren har kört sina första två testdagar med Lotus. Han körde en gammal bil med demodäck. Stallet är nöjt, han är nöjd och helt fokuserad på att göra en bra säsong. De första testerna med den nya bilen statar den 7 februari.

2) Sebastien Loeb

Fransmannen inledde säsongen på samma sätt som han avslutade förra.

Som en segrare. Han vann VM-premiären i rally.

3) Ramona Karlsson

Gör tillsammans med Mirjam Walfridsson en VM-satsning, den inleds med PWRC och målet är att tjejerna inom tio år ska vara redo för WRC. Häftigt.

4) P-G Andersson

Inledde VM-säsongen i SWRC på ett strålande sett och hade en klar ledning, ända till att dess att bilen började brinna. Ändå en positiv start på säsongen.

5) Vitalij Petrov

Fick lämna Lotus/Renault, men dyker han upp hos Caterham? Ryssen antyder för Motorsportmagazin att han är nära en lösning med F1-stallet. Ryktet säger att Jarno Trulli får flytta på sig. Ett annat alternativ är att ryassen hamnar som testförare hos Pirelli, besked kommer nästa vecka.

6) Lewis Hamilton

Har kallats till München för att vittna i processen mot Adrian Sutil, men han vill inte åka dit och har lämnat ett skriftligt vittnesmål och det kan försena processen. Tysken som tidigare körde för Force India är åtalad för misshandel av en av höjdarna inom Lotus under en utekväll och Hamilton var med på festen.

7) Mark Webber

Han får företräde hos Red Bull. I alla fall under det första testet. Han kör de första två dagarna, efter det tar Sebastian Vettel över ratten.

8) Timmy Hansen

Son till rallycross legendaren Kenneth och han satsar vidare mot F1. Han har en ny styrning hos Interwetten i Formula Renault.

9) Davide Valsecchi

Italienaren som vann GP2 Asia 2010 är klar för DAMS i GP2, där ersätter han fjolårets mästare Romain Grosjean. Även Johnny Cecotto, son till den före detta F1-föraren med samma namn, byter stall. Han byter från Ocean till Addax som vann teammästerskapet i fjol.

10) Danica Patrick

Amerikanskan meddelar att hon inte kör Indy 500 i år. Hon har bytt Indycar mot NASCAR.

Motorstopp

Timo Glock

Hans Marussia hoppar över det första F1-testet i februari. Stallet kommer till det andra testet, men kör då med fjolårets bil. Den nya bilen kommer först till det tredje testet i mars.

ARTIKELN HANDLAR OM