JÄTTERYSAREN

44 poängs försprång blev 4 – nu ska Alonso svara

Foto: SCANPIX
DUELLEN Regerande världsmästaren Sebastian Vettel har ätit in 40 poäng på Fernando Alonso.
SPORTBLADET

Avståndet har krympt, från 44 till 4 poäng.

Nu tänker Ferrari svara:

– Det verkar som om vi verkligen kan vara med och slåss i toppen, säger sportdirektör Massimo Rivola.

Inför sommaruppehållet hade Fernando Alonso 44 poäng ner till den regerande mästaren Sebastian Vettel, Red Bull. Men eftersom Vettel vunnit de senaste två loppen, samtidigt som Ferrariföraren brutit två lopp och bara varit trea vid de andra två tillfällena efter sommaren så har avståndet krympt.

Det skiljer fyra poäng inför morgondagens lopp i Sydkorea – och det återstår bara fem lopp av säsongen.

Behöver snabb bil

– Även de andra har kommit närmare. Den som vinner VM är den som har en poäng mer än de andra när säsongen är slut och för att lyckas behöver man en snabb bil, man får inte göra några misstag och man får hoppas att andra förares misstag inte blir alltför kostsamma för en själv. Så som det var för mig på Spa och Suzuka, säger Fernando Alonso.

Under gårdagen testade Ferrari tre olika bakvingar och det föll väl ut för Alonso under det andra passet.

Dessutom använder förarna de mjuka och de supermjuka däcken i helgen och det är två typer som passat Ferrari bra tidigare i år.

– Det verkar som om vi verkligen har ett bra tempo med de mjuka däcken och även de supermjuka fungerade riktigt bra, säger Ferraris sportdirektör Massimo Rivola till Autosport.

’Viktiga förändringar’

Förra veckan var Red Bull ungefär 0,8 sekunder snabbare än Ferrari per ett varv, men det ska det bli ändring på.

– Det kommer ett par mindre grejer till helgens lopp, men till tävlingarna därefter kommer vi med flera stora och viktiga förändringar, säger Pat Fry.

Redan i morgon är det upp till bevis.

FAKTA

ANNAS MOTORLISTA 13/11

1 Sebastien Loeb

Nio VM-titlar. Nio. Det är respekt. Efter årets säsong vill rallylegendaren

göra någonting annat och nästa år kör han bara ett fåtal tävlingar. Han hoppas även på en WTCC-satsning.

2 Sebastian Vettel

Har vunnit de två senaste F1-loppen och med en seger i Sydkorea så tar han över VM-ledningen. Säsongens 16:e lopp avgörs i morgon och inför det är det 125 poäng kvar att slåss om.

3 Monisha Kaltenborn

Är den första kvinnliga stallchefen inom F1. Hon tar över efter Peter Sauber som lämnar jobbet, men som kvarstår som ägare till sitt stall.

4 Jorge Lorenzo

Har greppet om motoGP inför helgens tävling i Japan, men han utmanas av Dani Pedrosa som vann senast. Fyra lopp återstår.

5 Emil Sayfutdinov

Lämnar svenska mästarna Vetlanda för att köra speedway för Indianerna nästa säsong.

6 Jimmy Eriksson

Mästaren i tyska F3 ska precis som Felix Rosenqvist vara med i det prestigefyllda stadsloppet i Macau nästa månad. Det anses vara inofficiella VM för formel 3 och första loppet vanns av Ayrton Senna.

MOTORSTOPP!

Dale Earnhardt Jr

NASCAR-föraren drabbades av en hjärnskakning under loppet i Talladega och tvingas vila. Det gör att han missar de båda loppen i Charlotte och Kansas. Han ersätts av Regen Smith.