Aftonbladet
Dagens namn: Torgny, Torkel
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Björn Wirdheim har varit bussig”

Fem snabba frågor till framtidens svenska racinghopp

Ett ögonblick...

...Marcus Ericsson, 18, som förbereder sig inför sin andra tävlingshelg i japanska Formel 3-serien.

Marcus Ericsson.   Marcus Ericsson.    Det blev en andra- och en tredjeplats i premiären för ett par veckor sedan. Hur ser du på premiären?

– Det var helt okey med två pallplatser. Jag hade pole position i ena racet och satte snabbaste varv i båda racen. Visst hade jag gärna kört hem en seger, hoppas den kommer i helgen.

    Nu i helgen kör ni på Okayama Cirquit. Det handlar om helt nya banor för dig, hur förbereder du dig inför det?

– Det är en av de stora utmaningarna den här säsongen. Jag var med teamet dit när de testade inför GT-serien och fick då chansen att åka några varv runt banan i en hyrbil. Dessutom har jag förberett mig genom att köra banan i simulator och studerat den på video från förra säsongen.

    I vilket skick var hyrbilen efter att du kört banan?

– Haha, man kan väl säga att jag inte vill bli hyrbil i mitt nästa liv i alla fall. Det blev en del däckskrik om man säger så. Men det är förstås ändå stor skillnad på att åka ett par varv i vanlig bil jämfört med min tävlingsbil. Men det viktigaste är att få en chans att lära känna banan lite.

    Får du hjälp av andra förare?

– Jag har faktiskt träffat Björn Wirdheim som gör i japanska GT-serien. Han har varit bussig och hjälpt mig lite.

    Du har lämnat föräldrahemmet i Kumla för att köra racingbil i Japan, hur funkar det att bo och leva i ett främmande land?

– Det har varit jäkligt kul. Klart det blir lite ensamt ibland, men det är jäkla upplevelse. Jag lär mig något nytt varje dag och försöker lära mig lite japanska. Det är omöjligt att försöka lära sig läsa, men japanerna uppskattar att man försöker lära sig lite fraser.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SPORTKRÖNIKÖRER
Om Aftonbladet