Siktar på en plats i GP 2

Men först har Marcus Ericsson jobb i Formel 3 att göra

SPORTBLADET

Först ska han avsluta säsongen med två tävlingar i Formel 3.

Sen börjar det hårda arbetet med att hitta ett jobb i ett bättre GP 2-stall till nästa år.

– Det är klart vi tittar på GP 2. Det är ett drömalternativ, men det handlar om otroligt mycket pengar, säger svenske racingtalangen Marcus Ericsson.

Hoppas på ny serie Marcus Ericsson ska slutföra årets säsong i Formel 3, samtidigt pågår arbetet inför nästa säsong där drömmen är att få en plats i ett bra GP 2-stall. FOTO: MARCUSERICSSONRACING.COM

I helgen var Ericsson på Monza i Italien för att träffa folk i branschen.

– Det gäller att visa att man lever, som han uttrycker det.

Nytt inhopp

Två tävlingshelger återstår av säsongen. Just nu är Marcus på Brands Hatch i England för ett nytt inhopp i Kimi Räikkönens stall Räikkönen Robertson Racing i det engelska Formel 3-mästerskapet. Han gjorde två tävlingshelger med teamet i somras vilket resulterade i två segrar, en andra- och en fjärdeplats.

– Det blev uppmärksammat både för mig och teamet och jag ser verkligen fram emot att köra på Brands Hatch igen. Jag älskar banan. Senast jag var där var jag snabbast varje träningspass och i kvalen, men fick ändå bara med mig en femteplats därifrån.

Direkt till Japan

Direkt efter helgens tävlingar sätter han sig på planet till Japan för att slutföra det japanska Formel 3-mästerskapet. Inför avslutningen ligger han tvåa i mästerskapet, sex poäng efter ledaren Takuto Iguchi.

Parallellt med avslutningen på säsongen arbetar hans rådgivare Kenny Bräck och Eje Elgh med att knyta i hop ett bra paket till nästa år.

– Huvudspåret är att få köra GP 2 nästa år, men hur det går vet inte jag. De vill inte gå in på detta med mig just nu, utan vill att jag ska koncentrera mig på att avsluta jobbet i Formel 3.

Finns det någon plan om det inte skulle bli GP 2?

– Det är inget vi pratat om. Men det är tveksamt om jag blir kvar i Japan. Man får inte vara kvar för länge, då kan man bli bortglömd i Europa, säger Ericsson.