Conway bröt benet i våldsam krasch

Britten blir borta från racingen i tre månader

Foto: Larry Papke, Reuters
Mike Conway skadade vänsterbenet och en ryggkota efter den väldsamma krasche under Indy 500-loppet.
SPORTBLADET

Mike Conway kolliderade med Ryan Hunter-Reay under Indy 500-loppet.

Kraschen blev våldsam och Conway som bröt ett ben och skadade ryggen blir borta i minst tre månader efter smällen.

Under Indy 500-loppet på banan i Indianapolis råkade britten Mike Conway ut för en våldsam krasch. Konkurrenten Ryan Hunter-Reay tappade fart eftersom han hade ont om bensin. Det ledde till plåtkontakt mellan Hunter-Reay och Mike Conway, vars bil flög upp i luften och kastades in i skyddsräcket.

Bilen slets itu

Enligt autosport.com slets Conways bil itu när den träffade skyddsnätet vid sidan av banan och cockpitsektionen hamnade upp och ner på banan. Sjukvårdspersonalen kunde omedelbart konstatera att Conway skadat benen och på sjukhuset upptäckte läkarna att britten också gjort sig illa i ryggen.

– Jag kunde ha fått Conways bil i huvudet, jag vet inte vad det var som gjorde att den missade mig. Min bil bara dog i kurva tre och det var då Mike körde in i mig, säger Ryan Hunter-Reay till Boston Herald.

Den 26-årige Conway var vid medvetande efter kraschen och flögs snabbt till sjukhus.

– Mike Conway opererades i söndags för benbrott på det vänstra underbenet. Han hade också en mjukdelsskada på vänsterbenet och han kommer att opereras igen senare den här veckan, förklarade en representant för Indy Racing League i ett uttalande.

Skadad ryggkota

– Mike Conway har också en kompressionsfraktur på en bröstryggkota och han kommer att få en stödkorsett som han ska bära i tre månader.

Conway blir borta från racingen i minst tre månader, men han är inte den ende som skadades vid kraschen. Ryan Hunter-Reay kom dock undan betydligt lindrigare. Hunter-Reay opererades för en skada i vänstra tummen, men han förväntas kunna tävla i Texas kommande helg. Två åskådare fick också vård för lättare skärskador sedan de träffats av delar från Conways bil.