F1-mästare möter offroadstjärnan

Räikkönen och Blazusiak tävlar på Erzberg

Foto: Jonty Edmunds, KTM Images
Tadeusz Blazusiak har vunnit tävlingen på Erzberg tre gånger.
SPORTBLADET

Kimi Räikkönen ska duellera med enduroföraren Tadeusz Blazusiak under Erzberg Rodeo. Den forne F1-mästaren ska köra sin rallybil och försöka slå motorcykelföraren och bli först uppför det gruvliga berget.

Foto: Citroën
Kimi Räikkönen ska tävla mot enduroföraren Tadeusz Blazusiak uppför Erzberg.

Duellen mellan Räikkönen och Tadeusz Blazusiak som har ett förflutet som trialförare på världsnivå innan han sadlade om till extremenduro, kommer att äga rum i samband med tävlingen Erzberg Rodeo i Österrike i helgen.

Räikkönen kommer att tävla i sin rallybil, medan Blazusiak kör sin endurocykel uppför berget. Racet går längs en 13 kilometer lång grussträcka och duellen mellan de båda blir ett förspel till tävlingen Red Bull Hare Scramble där 1500 motorcykelförare ska försöka ta sig uppför den tuffa banan.

Förloraren får tvätta åt vinnaren

Det är inte bara äran som står på spel, förloraren får tvätta vinnarens fordon.

– Det ska bli en verkligt spännande erfarenhet även om jag inte riktigt vet vad jag ska vänta mig. Jag älskar motorcyklar och har några stycken själv, så det ska bli kul att möta Taddy. Men en sak jag inte gillar är att tvätta cyklar, så jag måste försöka vinna. Jag vet inte riktigt vem av oss som kommer att vara snabbast, men jag har sett några videor från banan och den ser otrolig ut, säger Räikkönen till wrc.com.

Blazusiak är också entusiastisk:

– Kimi är ett enormt stort namn inom motorsporten och det är en ära att få tävla mot honom. Jag har haft tur och jag har tre vinster i Erzberg, så jag ser fram emot att ta en fjärde. Men allt kan hända på Erzberg, det är en så krävande och oförlåtlig plats, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM