Hansen snabbast på Hockenheim

Körde i från favoriten
på dennes hemmabana

SPORTBLADET

Efter en racehelg var det dags för officiellt test i Formel BMW Europa-serien.

Svenske Timmy Hansen var snabbast av alla på Hockenheim och hoppas kunna ta farten med sig till helgens tävling i Holland.

Foto: Hansen Motorsport
Timmy Hansen var snabbast vid testarna i Formel BMW Europa. I helgen har han chans att bevisa att han kan köra lika fort på tävling.

Det var första gången som Timmy Hansen hade möjlighet att testköra hela Hockenheim-banan i Tyskland. Svensken var snabbaste förare under de båda dagarna.

– Äntligen! Jag har varit så nära vid flera tester tidigare, men nu knöt jag ihop säcken och avslutar de officiella Formel BMW-testerna på topp, säger Hansen i ett pressmeddelande.

Bra spårval

Hansen slog både engelsmannen Jack Harvey och förhandsfavoriten i serien, Robin Frijns, som har Hockenheim som hemmabana under testet.

– Det känns fint att kunna lyckas ställa in bilen spå pass bra på den här korta tiden och samtidigt är jag nöjd med att kunna pricka in bra spårval och hantera farten på ett vettigt sätt på den ultrasnabba banan, säger Hansen.

Redan i helgen är det dags för nästa tävling i Formel BMW Europa. Förarna tävlar på Zandvoort-banan i Holland och det återstår att se om Timmy Hansen lyckas vara lika snabb då. Efter en deltävling ligger svensken tvåa i tabellen.

FAKTA

Så körs Formel BMW Europa

Hittills har man kört en helg, det återstår sju deltävlingar i serien.

4-6 juni: Zandvoort, Holland

25-27 juni: Valencia, Spanien

9-11 juli: Silverstone, England

23-25 juli: Hockenheim, Tyskland

30 juli-1 augusti: Hungaroring, Ungern

27-29 augusti: Spa-Francorchamps, Belgien

10-12 september: Monza, Italien