Axelproblem stör VM-tvåan

”Inte helt stabilt”

SPORTBLADET

Axelskador.

Det är den stora snackisen inför MotoGP-racet i Mugello.

Även Mika Kallio har stora problem.

Mugello brukar vara Valentino Rossis favoritbana, men inför årets race är han oroad. VM-tvåan har fortfarande stora problem med sin axel.

Den som han skadade i april.

– Tyvärr hade jag den där dumma idén med motocross och jag kom därifrån med en skada som jag fortfarande har problem med, säger Yamahaföraren i samband med presskonferensen inför loppet.

"Inte helt stabil"

Han ligger nu tvåa i VM, nio poäng bakom sin teamkollega Jorge Lorenzo, och han är långt i från toppformen. Det kan till och med vara så illa att han tvingas operera axeln efter säsongen.

– Problemet är att axeln inte är helt stabil. Normalt tar läkningen mellan tre och fyra månader och nu måste jag träna musklerna för att stabilisera upp axeln.

Men han är inte eden ende som har axelproblem. Även Mika Kallio (Pramac Ducati) har problem och vågar inte tro på någon framskjuten placering.

– Det blir mitt 20:e lopp i MotoGP och det är synd att jag kommer ha problem med min axel, säger Kallio som varit fyra på Mugello som bäst (250 cc 2008) till Supertsport.com.

– Jag får medicinsk hjälp för att minska på smärtan. Men jag kan inte lyfta axeln och inte heller böja armen speciellt bra. Jag hoppas att det inte gör lika ont på söndag så att jag kan göra ett så bra resultat som möjligt. Detta är ju mitt teams hemmabana och jag ska göra mitt bästa för att köra hem ett bra resultat.