Hon fastnade i sin brinnande racingbil

Simona De Silvestro undkom med lätt brännskada på handen

Foto: IZOD, You Tube
Simona De Silvestros bil fattar eld och hon fastnar när räddningspersonalen ska hjälpa henne ur vraket.
SPORTBLADET

Det var långa 38 sekunder för Indycar-föraren Simona De Silvestro innan räddningspersonalen kunde få loss henne ur den brinnande racingbilen.

– Jag har fyra brännblåsor på fingret, det ser värre ut än vad det är, säger hon till webbplatsen autoweek.com

Det var vid söndagens Indycar-lopp Firestone 550 som Simona De Silvestro råkade ut för den otäcka olyckan. De Silvestro kom fel och bilen skrapade mot skyddsbarriären och fattade eld. Räddningspersonalen var snabbt på plats, men när de skull hjälpa de Silvestro ut ur bilen som brann kraftigt, fick de kämpa hårt.

Enligt autoweek.com tog det 38 sekunder innan De Silvestro kom loss. Enligt Indycarfunktionärerna var det en brandsläckare som inte fungerade ordentligt, som var orsak till att släckningsarbetet tog sådan tid.

Fastnade med benen

Räddningspersonalen hade också problem med att få loss De Silvestro. Det tog tid att få bort hennes huvud- och nackskydd och sedan försökte räddningspersonalen dra ut henne ur bilen i en vinkel som skulle hålla henne undan från elden.

– De drog i mig från sidan och mina ben fastnade. Det var bara konstigt att allt gick fel, men det är okej nu, jag mår bra. Jag har bara fyra brännblåsor på ett finger, det ser värre ut än vad det är, säger De Silvestro som är övertygad om att hon ska vara tillbaka på racingbanan till helgen.

Enligt tävlingsläkaren har De Silvestro en lättare brännskada på högerhanden och hon har fått klartecken att tävla. De två räddningsarbetare som hjälpte De Silvestro ut ur bilen ådrog sig också lättare brännskador.