Norskt i topp – igen

Isachsen säkrar pole position – svenskarna fortsätter jaga

Foto: Olsbergs MSE
Andréas Eriksson slog till med andra bästa tid i den andra kvalomgången. Men Sverre Isachsen kunde han inte slå.
SPORTBLADET

När den andra kvalomgången körts är det fortfarande Sverre Isachsen som visar sig vara snabbast. Men amerikanen Tanner Foust överraskar med en fjärdeplats.

Under natten mellan lördagen och söndagen har det regnat i Höljes, vilket gjorde att rallycrossförarna ställdes inför en halkig bana när det var dags för den andra kvalomgången.

Det har strulat en smula för några av svenskarna. I går gick ett lager i motorn sönder för Michael Jernberg, vilket gjorde att han under stor tidspress fick byta motor, men Jernbergs team fixade det och kunde till sist knipa en andraplats i den första kvalomgången. Stig-Olov Walfridson har haft lite bekymmer med styrningen och lyckades bara få till tionde bästa tid i den första kvalomgången. Kenneth Hansen och Andréas Eriksson som var fyra och sexa efter stabil körning i första kvalomgången.

Blöt inledning

Idag, när den andra kvalomgången inleddes var det blött, men banan torkade upp vilket gynnade förarna som körde i de sista heaten. Stig-Olov Walfridson satte en bra tid och låg länge i ledningen, men blev så småningom nerpetad till sjätte plats. Han fick se sig passerad av både Kenneth Hansen och Andréas Eriksson som var trea respektive tvåa.

Snabbast var på nytt norrmannen Sverre Isachsen och han har därmed pole position när det är dags för A-final.

FAKTA

Resultat kvalomgång 2 Höljes

1) Sverre Isachsen, 3.15,42

2) Andréas Eriksson, 3.16,87

3) Kenneth Hansen, 3.17,63

4) Tanner Foust, 3.18,52

5) Pavel Kotuny, 3.18,64

6) Stig-Olov Walfridson, 3.19,52

7) Frode Holte, 3.19,69

8) Michael Jernberg, 3.19,84

9) Liam Doran, 3.20,15

10) Guttorm Lindefjell, 3.22,72