Regnet avbröt EM-festen

Det vräkte ner på Mantorp och tävlingen avbröts

Foto: Stefan Boman
Urban Johansson satte nytt banrekord i Pro Modified-klassen i EM-tävlingen på Mantorp.
SPORTBLADET

Folkfesten på Mantorp inleddes med rekordsnabba kval på lördagen. Tyvärr satte vädret stopp för avslutningen av EM-tävlingen på söndagen, det vräkte ner, racen blev uppskjutna och till sist fick man bryta.

Risto Poutiainen vann sitt elimineringsrace innan EM-tävlingen avbröts.

Under söndagen regnade det så mycket på förmiddagen att elimineringsomgångarna inte kom i gång förrän klockan 16. Men då kunde kvalettan i Pro modified-klassen, Urban Johansson slå ut Lars Olsson. Johansson satte dessutom nytt banrekord med tiden 6,06 sekunder.

Himlen öppnade sig

Johan Lindberg gick också vidare till kvartsfinal mot Terje Hokonsen. Pro Modified var den enda klassen som kunde genomföra en komplett elimineringsrunda innan regnet kom tillbaka.

Top Fuel Dragster hann precis börja, Risto Poutiainen besegrade Timo Lehtimäki och Poutiainens tid blev 4,21 sekunder och 430,20 km/h över 1000 fot (304 meter). Sedan var tävlingsledningen tvungna att bryta EM-tävlingen på grund av regnet.

– Vi hann bara köra en klass innan himlen öppnade sig på ett sätt vi aldrig har upplevt. På tio minuter hade vi 40 millimeter regn på banan och trots att vi har stora resurser för att hantera sånt, var vi tvungna att bryta tävlingen. Det är tråkigt, men vädret styr vi inte över, säger L-O Jonsson, pressansvarig för tävlingen.