Siktade på publiken för att rädda sig själv

Flög in i publikhavet – fem till sjukhus

Foto: YOUTUBE
SPORTBLADET

Allt gick fel för norske André Villa under X-fighterstävlingarna i London i helgen.

28-åringen tappade kontrollen över sin motorcykel i ett hopp och kastade sig ut i publiken för att undvika att landa på ett stålstängsel.

Fem personer fick föras till sjukhus, skriver norska VG.

– Jag var tvungen att ta i lite extra när jag hoppade av cykeln för att komma över stängslet som skyddar åskådarna. Det hade kunnat gå riktigt illa för mig om jag träffat det, säger Villa till VG.

Det var under träningen inför huvudtävlingen i London som olyckan skedde. Trots det var det redan fullt i publiken och rejält packat där André Villa landade.

Norrmannen säger själv att han siktade på publiken för att undvika stålstaketet framför dem.

– Jag flög 15 meter i luften. Jag var tvungen att ta i lite extra när jag hoppade av cykeln för att komma över stängslet som skyddar åskådarna. Det hade kunnat gå riktigt illa för mig om jag hade träffat det, säger Villa till VG.

”De tog den värsta smällen”

Resultatet blev att fem åskådare fick föras till sjukhus.

– Åskådarna tog den värsta smällen men jag fick ändå en rejäl törn. Jag har en hjärnskakning, stel nacke och vissa ryggsmärtor.

– Två i publiken fick bäras bort på bår. Men det har gått bra med alla även om en av dem måste ligga kvar över natten för observation. Jag har träffat henne i dag.

Har du någonsin varit med om något liknande?

– Nej, jag har sett mycket men aldrig något som sånt här. Jag har aldrig sett något liknande hända med någon annan FMX-åkare heller.