”Jag fick verkligen köra på knivseggen”

Timmy Hansen femma på Spa i svåra förhållanden

Foto: Hansen Motorsport
Timmy Hansen blev femma och sexa på Spa.
SPORTBLADET

Timmy Hansen plockade en femteplats i det första Formel BMW-loppet på Spa-banan.

– Skönt att lyckas plocka några platser idag, säger Hansen i ett pressmeddelande.

Timmy Hanssen staratde från ruta nio i det första av helgens två Formel BMW-lopp. Timmy Hansen var till en början snabbast på kvalet och var på väg att sätta en topptid när han bromsade lite för sent i en kurva, gled ut på gruset och tappade tid.

Klättrade uppåt

Det blev alltså start från nionde plats, men Hansen körde tufft och klättrade i resultatlistan.

– Skönt att plocka några platser idag. Fästet på banan växlade konstant och jag fick köra på knivseggen hela tiden, men jag gillar när det är så, säger Hansen i ett pressmeddelandde.

Vädret växlade kraftigt och eftersom banan torkade upp under loppet var det riskfyllt att köra om då banan var fläckvis våt och hal.

– Det var närkontakt flera gånger, vilket inte är så vanligt. Men jag jag gjorde vad jag kunde och tog chanserna när de dök upp. Det var tätt, snabbt och riktigt roligt att köra här, säger Hansen.

Svensken femma

Hansen kunde så småningom knipa femteplatsen i racet efter flera omkörningar. Det första loppet vanns av Javier Tarancon före Robin Frijns och Jack Harvey.

I det andra racet som kördes idag, söndag, startade Timmy Hansen från ruta åtta. Han fick inte riktigt till det i starten och gled ner några placeringar, men lyckades komma tillbaka i loppet och slutade sexa.

– Jag lyckades med några bra omkörningar. Det bästa med dagen är att jag nu ligger trea i mästerskapet igen, säger Hansen i ett pressmeddelande.

Helgens andra lopp vanns av Robin Frijns före Javier Tarancon och Come Ledogar.