Första testet är klart

Svenske Felix: ”Blir hårdast”

Felix Rosenqvist.
SPORTBLADET

Det första testet är över.

Och Felix Rosenqvist är säker:

- Det här kommer att bli det hårdaste F3-mästerskapet i världen i år.

Svensken ska köra Formula 3 Euroseries i år och under den första dagen Ricardo Tormo-banan i Valencia imponerade han med sitt nya team Mücke Motorsport.

Han var näst snabbast, en halv sekund efter Laurens Vanthoor, Signature.

- Jag kände mig lite rattrostig i början av dagen - jag har inte kört en meter sedan jag klev ur bilen efter racet i Macau för fyra månader sedan - men mot slutet av det sista passet började jag komma in i rytmen igen, säger svensken i ett pressmeddelande.

- Det känns bra att ha avslutat min första testdag i Formula 3 Euro Series i toppen av resultatlistan, även om ingen stirrar sig blind på tiderna i det här skedet. Att vara en halv sekund från Vanthoor, som är en av förhandsfavoriterna till titeln i år, är ändå en godkänd start.

Halkade ned på eftermiddagen

Men den andra dagen var det betydligt tuffare. Dagen började med regn, men avslutades på en torr bana och nio av de tolv bilarna återfanns inom mindre än en halv sekund.

Efter förmiddagen var Felix Rosenqvist trea, men under eftermiddagen halkade han ner i listan. Felix valde till skillnad i från många av sina konkurrenter att köra med begagnade däck i inledningen av eftermiddags passet. Under den sista halvtimmen körde sedan samtliga förare med nya däck och tiderna rasade.

”Jag är nöjd”

Svensken slutade till slut sjua, 0,411 bakom veteranen Roberto Merhi, Prema Powerteam.

- Jag är nöjd med mitt första Formula 3 Euro Series-test. Det är extremt jämnt redan nu, och det känns verkligen motiverande. Det är fortfarande tidigt på säsongen, men det här kommer att bli det hårdaste F3-mästerskapet i världen i år och man har inte råd med ett enda misstag, säger Felix Rosenqvist.

Nästa test startar i Barcelona på söndag och avslutas under måndagen.