Svensk talang imponerar

En seger och två fantastiska uppkörningar av Felix Rosenqvist

SPORTBLADET

Målet är en EM-titel.

Felix Rosenqvist har visat att kapaciteten finns - trots att han startade sist i två av tre lopp.

– En ganska händelserik premiär, minst sagt, säger han.

Felix Rosenqvist hade pole position i det första racet på brittiska Silverstone, körde tävlingens snabbaste varv och  vann tillsammans med sitt nya team, mästarstallet Prema Powerteam. I det andra kvalet var han också snabbast, men han diskades sedan en lös skruv gjort att framvingen inte höll sig inom reglerna. Det förändrade förutsättningarna eftersom hans kvaltid ströks och han fick starta sist i både det andra och det tredje loppet.

– Vi gjorde vår grej under försäsongen och höll oss till vårt program, och det är skönt att se att det har gett resultat, säger Felix Rosenqvist.

– Jag var snabbast i båda kvalen och vann det första racet, så farten är det inget fel på. Tyvärr föll vi på en teknikalitet i det andra kvalet. Det var inget som påverkade prestandan – om något gjorde det bara bilen långsammare – men det är som det är och de två sista loppen handlade om att minimera skadan.

Händelserik premiär

I det andra loppet tog han sig upp från 35:e till sjunde plats och i det avslutande racet från 35:e till 12:e plats.

Därmed körde han upp sig totalt 51 placeringar på två lopp.

- En ganska händelserik premiär, minst sagt, säger Felix Rosenqvist.

– Jag kan säga att det var ganska intensivt, men jag gav precis allt och till slut lyckades vi rädda några viktiga poäng. Jag trivs väldigt bra med teamet, vi har uppenbarligen ett starkt paket, och jag ser fram emot resten av säsongen.

Efter premiärhelgen ligger han fyra i EM, nästa deltävling avgörs på Hockenheimring i Tyskland den 1-3 maj.