Han vill bli mästarnas mästare

Efter titelmissen satsar Petter Solberg på att ta revansch

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Han missade VM-titeln i rallycross.

Nu vill Petter Solberg slå tillbaka på svensk mark. Han hoppas på att bli mästarnas mästare.

– Jag kommer aldrig att ge mig så länge jag är tvåa, säger han.

Efter två VM-titlar i rad fick Petter Solberg se sig besegrad. trots att en deltävling återstår är Mattias Ekström världsmästare i rallycross.

– Det var flera bra fajter i VM, det är inte lätt att vinna den titeln och Mattias Ekström gjorde en fantastiskt bra insats i år. Han förtjänar titeln, säger Petter Solberg till Sportbladet.

– Men jag är inte nöjd med detta. Jag hade lite otur och det var en del detaljer som inte stämde. Jag ska komma tillbaka ännu starkare nästa år. Då ska jag prova att vinna titeln igen. Jag kommer aldrig att ge mig så länge jag är tvåa.

Mästarnas mästare

Men innan en ny VM-säsong drar igång ställer han upp i Race of Champions som avgörs i samband med Monster Jam på Friends Arena. Där ställs han mot Kenny Bräck, Marcus Grönholm, Jessika Persson och Thomas Bryntesson. Alla kör i exakt likadana bilar, alla möter alla och segraren går vidare.

– Jag tror nog att Bryntesson som kör den typen av bilar, lite rallycross light, i vanliga fall blir svårslagen, säger Solberg.

– Det är en skoj grej, det är väldigt viktigt att man har roligt oavsett vad man gör här i livet och meningen är alltid att jag ska kliva ur bilen med ett leende. Det är kul att det sker någonting sådant i Skandinavien, att unga förare kan få chansen att se på det och jag tror att det blir en häftig show.

Fokus på seger

Men när det väl finns flera före detta mästare med på startlinjen handlar det sällan om enbart show.

– Även om det heter att det är skoj innan så är det så att när vi väl är där och man har motståndarna på banan så är det full fokus på att vinna. Det är det alltid, säger Solberg.

Den tävling som avgörs i Stockholm är en fristående tävling och har inte någon sportslig koppling till Race of Champions som avgörs i Miami i början av 2017. Där tävlar flera av världens bästa förare från bland annat F1, RX, NASCAR, MotoGP, LeMans, IndyCar och WRC mot varandra i identiska bilar.