”Det ser bra ut”

Efter två EM-silver – nu laddar Jerberg för guld

SPORTBLADET

Han har två silver - nu ska EM-guldet bärgas.

Men det blir tufft för Michael Jernberg.

Både Sverre Iscahsen och Kenneth Hansen jagar honom.

Michael Jernberg. FOTO: MOTORBILD.COM

Det återstår bara två deltävlingar i rallycross-EM och det är svenskt i ledningen genom Michael Jernberg, men bara en poäng bakom jagar norrmannen Sverre Isachsen och 14 poäng bakom återfinns legendaren, den 14-faldige mästaren Kenneth Hansen.

– Och eftersom man får räkna bort den sämsta tävlingen av de fem senaste så ligger Sverre lite före mig och Kenneth får man aldrig räkna bort, säger Michael Jernberg.

– Men det ser bra ut, även om jag måste slå Sverre i de båda loppen som är kvar.

Nervös inför helgens tävling i Polen?

– Nej det är ingen idé att stressa upp sig, jag får koncentrera mig till 100 procent och göra allt som jag brukar. Sedan är det bara att försöka behålla lugnet och göra två bra lopp, börjar man tänka är det lätt att det låser sig och att man stressar bort sig.

Kraschade i avslutningen

Det skedde 2005 när han och Kenneth Hansen slogs om guldet och det var enormt jämnt ända fram till den sista tävlingen. Men då kraschade Jernberg och Hansen vann guldet.

– Lite nytta kanske jag har av det, jag tar det lite lugnare och jag vet att jag inte behöver vinna. Det räcker att jag har Isachsen bakom mig.

Samtidigt får han inte räkna bort Kenneth Hansen för den regerande mästaren kan vinna de återstående tävlingarna och får han då räkna bort sin nolla från det förra loppet i Tyskland så är poängställningen plötsligt en helt annan.

– Det står mellan oss tre, Kenneth han ger sig aldrig och han lyckas dessutom nästa alltid prestera mer än max precis när han behöver det, säger Michael Jernberg.

– Men jag är positiv. Banan i Polen brukar passa mig och Skodan och i Tjeckien har jag också vunnit även om jag inte hade Skodan då.