Viasat...sar – på rally-VM

Har köpt rättigheterna: ”Extra kul med svensk VM-premiär”

SPORTBLADET

Viasat fortsätter att storsatsa på motor. Sportbladet kan avslöja att företaget köpt rättigheterna till rally-VM. Premiärsändningen blir redan vid Svenska Rallyt i februari.

– Det är extra roligt att VM-premiären sker i Sverige, säger Per Tellander på Viasat.

Foto: FOTO: AP
Ingen svensk i VM ... ... Däremot kommer Kimi Räikkönen från vårt grannland i öst att delta.

Sedan tidigare har Viasat Motor rättigheterna till bland annat Formel 1 och STCC. Nu kryddas det alltså med rally-VM.

Nästa år kryddas det bland annat med att den finländske Formel 1-fantomen Kimi Räikkönen debuterar för Citroën i Svenska Rallyt.

Direktsändningar

– Det är en annan kategori av motorsport mot vad vi har sedan tidigare, och med starka traditioner i Sverige. Därför är det extra roligt att VM-premiären sker just i Sverige, säger Per Tellander, sportchef på Viasat.

Det kommer att bli direktsändningar från de flesta av deltävlingarna, dessutom blir det nyhetsprogram inför varje tävling.

– WRC tillför en extra dimension till Viasat Motor, säger Tellander.

Inga svenskar

För svensk del blir det dock inget blågult att heja på i WRC-klassen nästa år eftersom P-G Andersson inte fått någon plats i något team. Men för nordisk del blir det spännande att följa Citroënbilarna nästa år. Förutom Räikkönen som nyligen skrev på för stallet talar det mesta för att norrmannen Petter Solberg också kör en Citroën nästa år.

– Just nu har Citroën gett mig det bästa erbjudandet för 2010. Men jag har inte tagit något beslut ännu. Jag hade räknat med att Ford skulle mitt team lite hjälp men just nu är situationen svår och det är troligt att det blir Citroën, säger han till wrc.com.