Laddar upp i Finland

Räikkönens första tävling för Citroën sker på hemmaplan

SPORTBLADET

VM-premiären för Kimi Räikkönen sker i Sverige - men den första tävlingen blir Arctic Lapland Rally.

– Det är en väldigt bra uppladdning både för Svenska rallyt och resten av säsongen, säger kartläsaren Kaj Lindström.

Laddar upp på hemmaplan Kimi Räikkönen kör Arctic Lapland Rally i norra Finland i slutet av januari innan han kommer till Svenska Rallyt i mitten av februari. FOTO: AP

Han och Kimi Räikkönen ska köra en Citroën C4 i WRC, men eftersom finländaren är bunden av sitt kontrakt med Ferrari fram till den sista december i år så får han inte prata om sin nya satsning med ett annat bilmärke.

Men det får kartläsaren Kaj Lindström.

– För oss var det viktigt att få den tävlingen i våra förberedelser, säger Kaj Lindström till wrc.com.

13:e i debuten

Paret gör säsongsdebut i Arctic Lapland Rally i norra Finland den 29 januari. Det var också där som Kimi Räikkönen gjorde rallydebut tidigare i år, då slutade han på 13:e plats i en Fiat Abarth Grande Punto S2000.

– Eftersom vi redan har kört den tävlingen så känner han till specialsträckorna ganska bra och det är en möjlighet för honom att bygga upp självförtroendet både när det gäller körningen och noterna, säger Kaj Lindström.

– Han har inte haft möjligheten att lyssna på eller arbeta med noter sedan Finlands VM-rally och efter vad jag förstår så kommer specialsträckorna i rallyt vara de samma som i fjol så då kan vi använda oss av de gamla noterna. Det är en väldigt bra uppladdning både för svenska rallyt och resten av säsongen.

Testar i Finland

Inför tävlingen hoppas kartläsaren på att han och den före detta F1-världsmästaren ska få testa i Finland.

– Det bästa vore om vi kunde återvända till vägarna nära Jyväskylä där vi testade inför Artic rally och inför det finska rallyt. De vägarna känner Kimi till väldigt bra och därför är det ett perfekt ställe att testa fästet på. Det är vad vi vill, men vi har inte pratat med Citroën om det än. Vi lär veta mer nästa år.

ARTIKELN HANDLAR OM