Ford jagar Ogier

Malcolm Wilson vill värva Citroënföraren till 2011

Foto: Citroën
Sébastian Ogier, till höger, vann i Portugal med sin co-driver Julien Ingrassia. Nu har Ogier fått ett erbjudande att köra Ford 2011.
SPORTBLADET

Sébastien Ogier som tävlar för Citroëns juniorteam har fått ett lockande erbjudande. Fordbasen Malcolm Wilson vill ha den talangfulle fransmannen.

Sébastien Ogier har fått sit riktiga genombrott i år när han tog sin första VM-seger i WRC-klassen och slog självaste Sébastien Loeb. Den 26-årige fransmannen har blivit ett hett byte på förarmarknaden och fordchefen Malcolm Wilson säger till wrc.com att han gärna ser Ogier köra Ford nästa år.

Förhandlar med Ogier

– Vi har träffats sedan Rally Protugal och ja, vi har gett Sébastien ett erbjudande, säger Wilson till wrc.com.

– Vi är alltid ute efter att förstärka och förbättra vårt team och Sébstien är en förare utan kontrakt nästa år, säger Wilson.

Men skulle Ogier tacka ja så innebär det inte att Mikko Hirvonen eller Jari-Matti Latvala måste flytta på sig.

– Jag vill göra klart att Mikko och Jari-Matti fortfarande kommer att vara huvudförare i teamet 2011. Vi tittar på andra vägar att ta in Ogier i teamet, men vi kan inte avslöja mer just nu, förklarar Malcolm Wilson.

Citroën vill behålla Ogier

Ogier har också fått erbjudande om att stanna hos Citroën, men vill inte diskutera frågan mer, han hoppas dock att kunna meddela sitt val senast den här månaden.

– Ja, jag har fått ett erbjudande från Ford och det visar att jag kört bra och utvecklats i år. Det är skönt att se att båda tillverkarna vill ha mig. Det är svårt att säga när allt blir klart, men jag hoppas att förhandlingarna är klara till rally Finland, säger Ogier till wrc.com.

VM-rallyt i Finland körs den 29-31 juli.