Sandells och Axelssons samarbete spricker

Bryter efter sju år tillsammans

SPORTBLADET

Efter sju år är det slut.

Patrik Sandell och Emil Axelsson går åt olika håll.

Foto: Skoda
Patrik Sandell.

Firma Sandell/Axelsson har vunnit både SM och junior-VM tillsammans, och i höstas var paret VM-tvåa i Super 2000.

Men nu är samarbetet över:

- Jag och Emil har varit ett grymt par under många år och har vunnit mycket tillsammans. Vi har hela tiden haft samma mål: att vinna WRC. Dealen har varit att vi åker tillsammans så länge båda tror att det är bästa vägen att nå det målet. Men om någon av oss velat prova en annan väg så har dörren alltid varit öppen. Och nu känner vi båda två att det är dags att se vart det kan leda, säger Patrik Sandell.

- Det här var något vi började diskutera det redan i våras. Inledningen på säsongen gick inte som det borde fast det kändes som att vi gjorde allt rätt, och vi funderade på vad det var som inte stämde. Då började vi prata om ifall det var dags att vi delade på oss för att se om vi kunde utvecklas mer på det sättet.

Axelsson kör i Monte Carlo

För Emil Axelsson kommer nu Monte Carlorallyt som han ska köra tillsammans med PG Andersson nästa vecka.

- Vad som nu händer för mig är ännu inte helt spikat, men just nu är det i alla fall fullt fokus på Monte Carlo-rallyt, säger Emil Axelsson och Patrik Sandell inleder ett samarbete med Staffan Parmander som kört WRC tillsammans med Kenneth Eriksson i 13 år.

Deras första gemensamma tävling blir Svenska rallyt.

- Det ska bli jättekul att få köra med Staffan, och mycket intressant att se om jag kan utvecklas ännu mer som chaufför, säger Patrik Sandell.

ARTIKELN HANDLAR OM