Ford vill ha Sordo

Teamet är intresserad av spanjoren som också förhandlar med Citroën

Foto: Citroën
Ford har visat intresse för Dani Sordo som även ligger i förhandlingar med Citroën.
SPORTBLADET

Dani Sordo har blivit nedflyttad från Citroëns huvudteam och det är fortfarande oklart var han kommer att köra nästa säsong. Ford har visat intresse för spanjoren, medan Citroën gett honom ett erbjudande.

– Jag vet inte vad som kommer att ske, säger Sordo till autosport.com

Foto: Citroën
Dani Sordo.

Citroën har sedan tidigare gjort klart med föraruppställningen i huvudteamet för nästa år. Sébastien Ogier tar klivet upp i fabriksteamet och man har också förlängt kontraktet med Sébastien Loeb. Men vad som sker i Citroëns Juniorteam är långt i från klart. I dag är det Kimi Räikkönen och Dani Sordo som tillhör juniorteamet, men Sordo kommer att köra årets avslutande asfaltrallyn för huvudteamet.

Ford intresserade av Sordo

Ryktena går om att spanjoren kan flytta till Ford, han har också träffat Fords teamchef Malcolm Wilson, men något konkret erbjudande har Sordo ännu inte fått.

– Vi pratar med Ford, men det är inget officiellt. Citroën har gett mig ett erbjudande, men jag vet inte vad som kommer att ske, säger Dani Sordo till autosport.com.

Enligt Gerard Quinn, Fords motorsportchef, letar man fortfarande efter förare. Och det är känt att teamet gärna skulle välja Sodro för hans styrka på asfalt.

– Vi diskuterar fortfarande med flera förare och utvärderar vad vi kan göra nästa säsong. Men det är än så länge privata samtal. Men det är klart att vi tittar på hur vi kan bli mer konkurrenskraftiga, säger Quinn till autosport.com.

Det är ännu inte klart om Ford kommer att ta in en tredje förare i huvudtemet eller om man väljer att placera en eventuell nykomling i underteamet Stobart M-Sport.

Inget klart med Citroën

Från Citroëns sida erkänner teamchefen Olivier Quesnel, att förhandlingarna med Dani Sordo har dragit ut på tiden på grund av semesterperioden.

– Dani tillhör Citroënfamiljen och det har jag sagt till honom. Jag vill att han stannar hos oss, men just nu är det semester och ingen i företaget finns på plats för att bekräfta hans avtal. Men jag är övertygad om att det ordnar sig för honom, säger Quesnel till autosport.com.