”Det bli pallen eller vallen”

Göransson satsar vidare i rally-SM

SPORTBLADET

Mästare i STCC räcker inte.

Nu satsar Richard Göransson på SM i rally.

– Det är pallen eller vallen som gäller.

Den fyrfaldige STCC-mästraren kör SM-deltävlingen i Fäviken utanför Åre som startar i kväll.

– Det blir pallen eller vallen! Efter andraplatsen i Svenska Rallyt är det ingen idé att hålla igen utan det blir full laddning. Jag är riktigt åksugen och längtar efter att utmana SM-eliten på deras hemmaplan, äger han i ett pressmeddelande.

Detta är hans sista rally för den här vintersäsongen, sedan ska han fokusera helt på STCC där han är regerande mästare:

Även Sandell med

– Den har varit en fantastisk rallysatsning under vintern. Den har motiverat mig rejält för årets racingsäsong. Det sista rallyt i vintern är också startskottet för min STCC-säsong och jag kommer inte att hålla igen i helgen, säger Richard som kör tillsammans med Anders Fredriksson.

Tävlingen är 300 km långt, 125 km specialsträckor och det är årets andra SM-deltävling. Med på startlinjen fins även Patrik Sandell och Staffan Parmander, de kör en Skoda Fabia WRC och är första bil ut i från torget i Åre.

– Vi har en del småsaker kvar att fixa med bilen men överlag känns det kanon. Den påminner lite om Super 2000-bilen i chassit, men här har jag också turbon som hjälper till. Så det är en riktigt potent bil, och ruskigt kul att köra, säger Patrik Sandell i en kommentar.

Tävlingen avslutas i morgon eftermiddag.