Volkswagen snart tillbaka i WRC

SPORTBLADET

Först kom MINI.

Nu kommer VW.

Från och med 2013 kör Polo R WRC i rally-VM.

Precis som Sportbladet tidigare berättat så ska VW vara med i rally-VM från och med 2013.

– Det är exakt två år sedan som nya Polo visades upp för världspressen just på Sardinien och i dag är vi stolta över att kunna presentera vår mest spektakulära Polo hittills – Polo R WRC, sa Luca de Meo, marknadsdirektör inom Volkswagen AG.

VW har vunnit tre raka segrar i Dakarrallyt och nästa mål är nu rally-VM, till år 2013 ska biltillverkaren utveckla en nära 300 hk stark rallybil med en 1,6-liters TSI-motor och fyrhjulsdrift, baserad på Polo.

Förarna inte klara

– Vi kan utnyttja ett erfaret och beprövat team som har gjort ett fantastiskt jobb inom högklassig motorsport under de senaste åren, säger Kris Nissen, chef Volkswagen Motorsport.

– Även om WRC är ett nytt område för oss och det handlar om att lära sig något nytt inom flera områden så har teamet redan de egenskaper som krävs när det gäller att arbeta professionellt och att leverera absolut toppkvalitet till sin uppgift.

Vilka förare som är aktuella nämnde inte VW, men det har ryktats om den flerfaldige mästaren Sebastien Loeb och även om Nasser Al Attiyah som vann Dakar för den tyska tillverkaren tidigare i år.

ARTIKELN HANDLAR OM