Finske VM-stjärnan lägger av

Efter 13 år i VM-serien vill han tillbringa mer tid med familjen

Finländske föraren Mikko Hirvonen under öppnings ceremonin av 'Rallye de France'.
SPORTBLADET

Efter 13 år och fyra VM-medaljer är det över.

Mikko Hirvonen lämnar rally-VM.

– Jag kommer att ha ett brett leende på läpparna när jag tänker tillbaka på alla härliga upplevelser, säger han

Den finländska rallystjärnan kom till WRC 2002 och 2005 tog han sin första pallplacering för sin nuvarande arbetsgivare Ford och han vann också sin första tävling tillsammans med teamet.

Men efter Storbritanniens VM-rally nästa helg är WRC-karriären över.  Efter 13 år, fyra andraplatser i VM, 15 segrar och 68 pallplatser ska familjen få ta en större plats i hans liv.

– Under de senaste 13 åren har jag fått vara med om så troligt många fantastiska saker. Jag fick förverkliga min barndomsdröm, jag har rest runt världen, jag har träffat så många intressanta människor och jag har njutit av varje rally och varje kamp med dessa fantastiska förare. Vissa fajter vann jag, andra förlorade jag, men jag kommer att ha ett brett leende på läpparna när jag tänker tillbaka på alla härliga upplevelser, säger han.

Sordo stannar

Men nu väntar ett helt annat liv för 34-åringen som vill ge sin hustru och sina två barn mer av hans tid.

– Under min karriär har jag fokuserat helt på mig själv. Motorsporten har tagit en stort del av mitt liv och den har bestämt mitt schema, säger Mikko Hirvonen.

Ungefär samtidigt som Hirvonen meddelar att han lämnar Ford och WRC har Hyundai bekräftat att de förlängt kontraktet med Dani Sordo. Han ska köra för stallet 2015 och 2016.

ARTIKELN HANDLAR OM