Rickardsson vann GP-premiären

Gick obesegrad genom tävlingen

SPORTBLADET

Tony Rickardsson var fullständigt överlägsen i GP-premiären i speedway i polska Wroclaw. Han gick obesegrad genom hela tävlingen.

– Det hade jag inte ens vågat drömma om. Innan tävlingen sade jag till mekanikerna att vi bara tar ett heat i taget, sade Rickardsson mycket nöjt efter tävlingen.

Bakom Rickardsson tog Antonio Lindbäck en sensationell fjärdeplats.

Rickardsson hade rejält ont i svanskotan efter en vurpa i tisdagens elitseriepremiär, men av det syntes inget alls.

Hans starter fungerade mycket bra och de gånger han inte vann starterna i grundtävlingen formligen flög han förbi motståndet. Rickardsson vann samtliga fem heat i grundtävlingen.

Även Andreas Jonsson och Antonio Lindbäck lyckades ta sig till semifinal. Jonsson efter en stark avslutning och Lindbäck efter en bra start i tävlingen.

Rickardsson hade fördelen av att få välja spår först i semifinalen och tog bana tre. Han kom efter Jaroslaw Hampel från start men kunde enkelt passera denne. Däremot blev Jonsson utslagen.

I den andra semifinalen vann Jason Crump, och tog med sig Antonio Lindbäck till final. Lindbäck visade ingen respekt alls för sina konkurrenter och höll både Greg Hancock och Nicki Pedersen bakom sig.

Klubbkamraterna i Masarna, Rickardsson och Lindbäck, var snabbast från start i finalen men Rickardsson var allra snabbast och och gav Lindbäck en tryckare i första sväng och försvann sedan från motståndet. Lindbäck höll sin andraplats i två varv innan han först fick släppa Leigh Adams förbi sig, och sedan Jason Crump. Hans fjärdeplats var ändå en stor sensation.

Av Rickardssons problem med svanskotan märktes inget alls, från sidan. Själv hade han dock ont.

– Groparna i banan blev allt djupare ju längre tävlingen pågick. Men man kan flytta smärtgränserna när det gäller. Just nu känns det inte som att jag kommer att kunna sitta ner imorgon, sade han och skrattade nöjt.

TT