63–33 är en synonym till förnedring

Indianerna krossade av VMS Elit

SPORTBLADET

När lagen möttes i Vetlanda förra året vann VMS Elit med 54-42. 2005 handlade det om utklassning. 63–33 är inget annat än en synonym till förnedring.

– Den här matchen är bara att glömma så fort som möjligt, men många lag kommer att åka på storstryk här. Fan, vad fort de åker, säger Henrik Gustafsson, Indianernas lagkapten.

Han tog 8+2 poäng på sina fem heat och var tillsammans med Piotr Protasiewicz den ende indianföraren som lämnade motorstadion med hedern i

behåll.

Magnus Zetterström, Roman Povazhny, Kaj Laukkanen, Rory Schlein...

De som floppade var desto fler.

– Knappt någon trodde att vi skulle vinna, men ingen hade nog räknat med så

här stora siffror. Det blir så när många förare inte kommer upp till normal standard. Jag klantade själv till det i ett heat, men ändå var det jag och ”Pepe” som höll uppe laget. Ska vi ta några av de andra lagen måste alla vara på topp, säger Henrik Gustafsson.

Det svaga motståndet förvånade förarna i VMS Elit, som i förra hemmamatchen krossade Kaparna med 61–35.

– Det var en rejäl överkörning. Jag vet inte vad de sysslade med, men de hängde inte med från start. Eller är vi så jäkla bra..., frågar sig David Ruud, en av hjältarna i hemmalaget.

Mot Indianerna tog han 10+3 poäng. Bara Wieslaw Jagus, 13+1, hade en bättre lyckad kväll.

– Det är rätt så godkänt, säger Ruud.

Godkänt!?

– Visst är det bra, men man är aldrig nöjd.

Säsongsstarten kan du ändå inte klaga på. Tre matcher, tre segrar...

– Nej, det går inte att klaga. Nu är det bara att ånga på, säger Ruud, väl medveten om att VMS Elit har ett SM-guld att försvara.

Stefan Holm