Masarna på väg att bli överkörda – då kom årets vändning

Rickardsson: Vi får vara nöjda

SPORTBLADET

Det var matchen som bara kunde sluta på ett sätt. Masarna, med Tony Rickardsson tillbaka i laget, skulle åka till Orionparken i Hallstavik och leka hem två poäng.

Men...

– Vi blev överkörda i början. Det var spel mot ett mål, säger Tony Rickardsson.

Efter fem körda heat var ställningen 22-8 och hemmapubliken började med rätta vädra en superskräll. Till och med fenomenet Rickardsson, i par med Magnus Karlsson, fick uppleva en femetta i baken. Detta redan i det första heatet, då han förgäves jagade hemmafavoriten Greg Hancock, som skar mållinjen bakom lagkamraten Robert Kosiecha.

Masarna genomförde ett par lyckade toppningar, men det hindrade inte Rospiggarna från att behålla ledningen. Efter nio körda heat visade matchprotokollet 36-28, efter elva 40-26.

Då inledde Masarna årets vändning.

Ett oavgjort resultat och en poäng blev belöningen.

– Vi skulle egentligen ha vunnit, men får vara nöjda med en poäng. Det tog ett tag innan vi hittade inställningarna, säger Tony Rickardsson, som var den store poängräddaren.

När Masarna i den förra omgången valde att köra riders replacement för speedwaykungen blev det bara fyra poäng på hans fyra heat. Tillbaka på sadeln tog han ensam 13 poäng på sex heat, trots att han drabbades av ett kedjebrott.

– Det var okej. Jag kände mig rostig i det första heatet, men sedan vann jag fyra och hade ett stopp. Jag kom igång bra efter några heat, men det gör ont som fan. Därför kunde jag inte göra några provstarter, berättar han.

Tony Rickardsson kraschade i premiären mot Vargarna och lämnade Norrköping med en blödning i ena skinkan. Det var därför han avstod returen i Avesta förra tisdagen.

Nu väntar ytterligare vila inför lördagens VM-deltävling i Eskilstuna.

– Då hoppas jag att det känns bättre, men det var viktigt att få den här tävlingen i kroppen, säger den femfaldige världsmästaren.

Stefan Holm

ARTIKELN HANDLAR OM