Karlsson stal showen på gamla hemmaarenan

Fullpoängare när Luxo Stars vann med 56–40

SPORTBLADET

Under sex år var han lagkapten i Kaparna. På tisdagskvällen var Peter Karlsson tillbaka på Arendalsbanan i Göteborg.

Facit?

15 poäng av 15 möjliga.

Problemet?

Han gör nu sin andra säsong för Luxo Stars.

– Det är alltid roligt att köra i Göteborg. Det känns fortfarande lite som hemmaplan, säger han efter storsegern.

Peter Karlsson har kört bra utomlands i år, men inte visat sitt rätta jag i elitserien. Det lossnade först när han mötte sin forna arbetsgivare.

– Jag har varit lite nervös och gjort misstag här och där. Det har inte stämt till hundra procent i Sverige, men jag tror att det släpper nu. Formen känns bra, säger han.

I Kaparna fanns Tomasz Gapinski med i laguppställningen. Polacken skapade stora rubriker efter den förra omgången, då han i hemmamatchen mot VMS Elit lämnade depån i protest mot att han tilldelats ytterbanan i det första nomineringsheatet.

Det var åtminstone Kaparnas officiella version. Peter Karlsson tror att det handlar om pengar, att bråket utbröt för att klubben inte gjort rätt för sig.

– Ja, det som sas om en viss bana i starten köper jag inte. Jag tror att det var andra saker som låg bakom att han drog. Jag tänker på ekonomin. Ja, jag vet ju hur det var att köra för Kaparna. Det är ingen hemlighet att de har problem med ekonomin, men jag hoppas att klubben överlever. Sporten behöver ett lag i Göteborg, och förhoppningsvis blir det ett i Stockholm också. (Tommy) Rander gör ett jättejobb. Jag hoppas att han lyckas, säger Peter Karlsson.

Han berättar att han fortfarande väntar på ersättning för SM-guldet 2003.

Vad handlar det om för summor?

– Det vill jag inte gå in på, men det räcker till, säger han.

Han talar hellre om Luxo Stars, Målilla-klubben som ska vara med och slåss om guldet i år.

– Vi har klara målsättningar, att ta oss till slutspel. Det blir tufft, men vi ska göra allt för att klara av det. Vi har ett bra gäng, även om det inte har fungerat hundraprocentigt, säger Peter Karlsson.

Stefan Holm

ARTIKELN HANDLAR OM