Antonio vår nye stjärna

SPORTBLADET

ESKILSTUNA

Ny succé för Antonio Lindbäck.

20-åringens stenhårda körning räckte ända fram till en sjätteplats.

- Allting känns bara så jäkla kul, säger han.

Foto: PRESSENS BILD
IMPONERAR Unge Antonio Lindbäck fortsätter att överraska i VM.

Antonio Lindbäck är superhet just nu. Den fantastiska debuten i polska Wroclaw, fyra slutade han där, följdes upp med en sjätteplats i Eskilstuna i går.

Trots att Antonio nyss fyllt 20 körde han lika tufft och listigt som en ärrad veteran. Det tog visserligen stopp i semifinalen, men innan dess körde han skjortan av flera betydligt mer meriterade herrar.

- Först tänkte jag att fan, bara semi. Men i år är jag med för att lära. Är jag bland de åtta bästa när säsongen är slut är jag med nästa år och slipper kvala. Det får jag vara jäkligt nöjd med, säger han.

Femma totalt

Faktum är att Antonio gett världens allra bästa förare en match två gånger i rad nu och ligger femma i VM-tabellen. För att förstå hur svårt det är att hävda sig en dålig dag räcker det med att titta på Andreas Jonsson, VM-cirkusens tredje svensk. Han kom sist i fyra av sina fem heat i går och tog bara en poäng. Men Antonio Lindbäck säger att han inte känner sig som en av världens bästa förare.

- Nej, jag känner mig bara som den ende svarte föraren. Det finns bara en kille till som konkurrerar, men han kör i svenska division 3 och är 39, skrattar Antonio Lindbäck.

David Tanentsapf