Rospiggarna väntar på första segern

”Inte haft någon lätt start”

SPORTBLADET

Det fanns en tid när Rospiggarna dominerade svensk speedway.

Det var då det.

Efter fyra körda omgångar 2005 väntar laget fortfarande på första segern.

– Det är dystert i Hallstavik. Vi måste börja vinna matcher och åka upp lite i tabellen. Jag är övertygad om att vi snart kommer att vinna, men vi har inte haft något lätt start på säsongen, säger lagledaren Mikael Messing efter 51–45-förlust borta mot Masarna.

Rospigganra inledde elitserien med ett dubbelmöte mot Västervik, som toppar tabellen. Därefter väntade Masarna. Rospiggarna tog sensationellt en poäng i Orionparken förra tisdagen, men efter returen blev det en tung hemfärd.

Rospiggarna var i ledningen under den största delen av matchen, men Masarna genomförde en lyckad toppning i det tionde heatet (Antonio Lindbäck ersatte Sebastian Aldén) och avgjorde tillställningen med en ny femetta i det 16:e och sista heatet.

– Det var nära, men de var för bra på slutet. Greg (Hancock) räckte inte till i dag, inte Robert (Kosciecha) heller. Dem måste man kräva mer av. Det är inte så jäkla lätt att ta poäng i Avesta, men vi behöver en vinst snart. Annars blir det en depression i laget, säger Mikael Messing.

I nästa omgång väntar VMS Elit, och regerande mästarna lär vara revanschsugna efter förlusten mot Indianerna. Messing är medveten om det.

– Vi skulle behöva möta lag som Vargarna eller Göteborg (Kaparna), som inte heller går så bra. Men vi är bra hemma. Vi ska kunna ta dem, säger Mikael Messing.

Han var med rätta besviken efter matchen, precis som Hans-Erik ”Pruppen” Andersson, Masarnas lagledare. Masarna har ett bättre lag än Rospiggarna, men det framgick inte på Avesta motorstadion.

– Ja, nöjd är jag inte. Det ska inte behöva vara på det här sättet, att matcherna avgörs i det sista heatet. Jag tror att jag får hjärtsnörp snart. I dag kom vi inte iväg i starten. Det var först efter pausen det började fungera, säger ”Pruppen”.

Ex-världsmästaren Gary Havelock, som gjorde stor succé i den förra hemmamatchen mot Vargarna, var en besvikelse mot Rospiggarna. Den rutinerade engelsmannen tog bara 2+1 poäng på fem heat.

Masarna: Tony Rickardsson 14+1 (5), Gary Havelock 2+1 (5), Antonio Lindbäck 13+2 (6), Fredrik Lindgren 4 (4), Leigh Adams 10+1 (5), Sebastian Aldén 8 (5), Pontus Herou 0 (2).

Rospiggarna: Greg Hancock 6+2 (5), Robert Kosiecha 5 (4), Jonas Davidsson 7+2 (5), Mariusz Staszewski 8+1 (5), Robert Sawina 8 (5), Daniel Davidsson 6+1 (4), Chris Slabon 5+2 (4).

Publik: 3 047.

Tidigare resultat, Rospiggarna: Västervik (b) 43-53, Västervik (h) 44-52, Masarna (h) 48–48.

Masarna: Vargarna (b) 48-48, Vargarna (h) 49-47, Rospiggarna (b) 48-48.

Stefan Holm

ARTIKELN HANDLAR OM