Kaparnas oflyt vill inte ta slut

”All otur man kan ha”

SPORTBLADET

Ny match, ny förlust, nya skador.

– Vi kan inte ha så mycket mer otur nu. Vi har haft all otur man kan ha, suckar Kaparnas lagledaren Björn Rahbe 56–40 borta mot Luxo Stars.

I den förra omgången, i hemmamatchen mot Luxo Stars, skadades Jaroslaw Hampel. Han slet av en sena i handen, opererades i fredags och blir enligt läkarna borta från speedwayen i två veckor till.

Under returen i Målilla var det dags att föra upp nästa namn på skadelistan: Tomasz Gapinski. Polacken körde omkull i det nionde heatet och fördes till sjukhus med ett skadat knä.

– Jag vet inte hur illa det är. Han vred till knät och är kvar på sjukhuset, säger Rahbe.

– I heat sju rasade dessutom Emil Kramers motor, så till slut hade vi bara fyra killar som fungerade. De gjorde ett jävligt bra jobb. Vi hade kontakt. De ryckte inte förrän i slutet av matchen.

Kaparna tillämpade riders replacement för Hampel, men tror att det inte ska behövas i nästa omgång, mot Vargarna. Tanken är att han då ska ersättas av... Jaroslaw Hampel. För att påskynda comebacken ska krislaget Kaparna undersöka möjligheten om han kan köra med ett specialskydd för sin nyopererade hand.

– Fungerar det ställer han upp mot Vargarna, säger Rahbe.

Mot Luxo Stars blev Robert Miskowiak Kaparnas bäste poängplockare. Han tog 12 poäng, att jämföra med 13+1 för hemmalagets nyförvärv Andreas Jonsson. VM-föraren, som bara tog en poäng på sin fem heat i Eskilstuna i lördags, var ändå inte nöjd. Maskinproblemen fortsätter att spöka.

– Trots att jag bara tappade en poäng känns grejerna inte bra. Det är något som fattas, men jag kan inte sätta fingret på vad det är. Cyklarna är som en symaskin som går på samma varv hela tiden.

Är du orolig?

– Det är frustrerande. Jag börjar bli irriterad. Det är på rutin jag tar mina poäng, och tack vare miljöombytet. Klubben har höga förväntningar på mig och jag vill visa att jag verkligen kan, säger Andreas Jonsson.

Luxo Stars: Hans Andersen 6 (4), Peter Karlsson 12+1 (5), Mikael Max 13 (5), Sam Ermolenko 4+2 (4), Andreas Jonsson 13+1 (5), Tomas Topinka 5+2 (5), Ricky Kling 0 (2), Christian Isomettä 3 (2).

Kaparna: Tomasz Gapinski 2 (3), Emil Kramer 1 (4), Robert Miskowiak 12 (7), Joonas Kylmäkorpi 7+3 (7), Pawel Hlib 10+1 (6), Kim Jansson 8 (5).

Publik: 2 578.

Tidigare resultat, Kaparna: VMS Elit (b) 35-61, VMS Elit (h) 47-49, Luxo Stars (h) 40-56.

Luxo Stars: Piraterna (b) 56-40, Piraterna (h) 47-49, Kaparna (b) 56-40.

Stefan Holm