Masarna fortfarande obesegrade

Och Rickardsson gjorde ingen besviken

SPORTBLADET

Masarna består av fler förare än Tony Rickardsson. Lagledaren Hans-Erik ”Pruppen” Andersson klargjorde det på genomgången inför matchen mot Piraterna.

Det räckte för att väcka kollektivet.

– Tidigare har det varit lite lojt, men vi får inte vara beroende av Tony i varje match. Alla måste ta i och det gjorde de i dag, säger ”Pruppen”.

Masarna var aldrig i underläge och ledde efter åtta heat med tolv poäng. Redan inför nomineringsheaten var matchen avgjord. Tony Rickardsson, som var inblandad i en otäck krasch i Polen så sent som i torsdags, var tillbaka på cykeln och gjorde ingen besviken. Han förlorade bara en poäng, till GP-konkurrenten Ryan Sullivan.

– Han åker som en gud, den där karl’n. Han låg sist i det 16:e heatet, men blåste förbi (Ryan) Sullivan och (Grzegorz) Walasek, säger ”Pruppen”.

Han hittade dock, precis som han önskade, fler hjältar den här kvällen.

– (Fredrik) Lindgren tog sju poäng, Gary (Havelock) nio, Leigh (Adams) tolv... ”Anton” (Antonio Lindbäck) körde också aggressivt och bra. Han och Lindgren fick det att stämma. Tillsammans tog de två femettor.

Masarnas lagledare blev så inspirerarad av sina förare att han själv tryckte plattan i mattan på väg hem från Brovallen – och fastnade i en hastighetskontroll.

– 1 200 kronor i böter, säger ”Pruppen” med en suck.

Det kanske du tar en dag som denna?

– Ja.

I Piraterna, som fortsätter att tillämpa riders replacement för skadade Mark Loram, blev Ryan Sullivan bäste poängplockare med elva poäng. Det är bra, men inte mästerligt med tanke på att han körde hela sju heat.

– Det var tungt i dag. Masarna förde matchen dit de ville. Det är bara att bryta ihop och komma igen, säger Per Linde, Piraternas assisterande lagledare.

Kenneth Bjerre tog bara en poäng. Vad sysslade han med?

– Bra fråga. Jag har inget bra svar på det. Kanske fokuserar han på helgens GP-tävling. Han har gjort ett par dåliga matcher, men jag hoppas att det blir bättring, säger Per Linde.

Masarna-Piraterna 55-41

Masarna: Tony Rickardsson 12+2 (5), Gary Havelock 8+1 (5), Antonio Lindbäck 13+1 (5), Fredrik Lindgren 6+1 (4), Leigh Adams 12 (5), Sebastian Aldén 3+1 (6), Pontus Herou 1 (2).

Piraterna: Grzegorz Walasek 9 (6), Kenneth Bjerre 1 (3), Danian Balinski 7+1 (6), Ryan Sullivan 11 (7), Leigh Lanham 4+1 (4), Stefan Andersson 9+1 (6).

Publik: 3 400.

Tidigare resultat, Masarna: Vargarna (b) 48-48, Vargarna (h) 49-47, Rospiggarna (b) 48-48, Rospiggarna (h) 51-45.

Piraterna: Luxo Stars (h) 40-56, Luxo Stars (b) 49-47, Smederna (h) 48-47, Smederna (b) 42-54.

Stefan Holm

ARTIKELN HANDLAR OM