Kaparna tog säsongens första seger

Vann viktiga bottenmötet över Vargarna

SPORTBLADET

Ett ord säger mer än tusen bilder. Åtminstone när det kommer från Björn Rahbe, plågad lagledare i Kaparna.

– Äntligen.

Det var hans första ord efter matchen på Kråkvilan och 43–53 är siffrorna som framkallade det. Jodå, krislaget Kaparna tog årets första seger och lämnade över jumboplatsen till just Vargarna.

– Det släppte för hela laget och det är skönt. Jag har hela tiden hävdat att vi är ett slutspelslag och det är fortfarande målet. Vi klantade till det i hemmamatchen mot Vetlanda, men bortsett från det har vi inte gjort bort oss, säger Rahbe.

Kaparna, som körde riders replacement för Jaroslaw Hampel, var i ledningen för första gången efter 13 heat, och vägrade sedan att släppa greppet om de två sällsynt värdefulla poängen.

Stora segerorganisatörer var lagkaptenen Joonas Kylmäkorpi och Pawel Hlib, som gjorde succé under sitt första besök på Kråkvilan. Polacken inledde tävlingen med en nollpoängare, men körde sedan fullt.

– Jag är imponerad av Hlib. Det är bara att lyfta på hatten och buga, säger Åke Bergström, assisterande lagledare i Vargarna.

Landsmannen Robert Miskowiak övertygade också. 10+1 poäng är mer än godkänt av en förare som kraschade så sent som i söndags, men förträngde den smärtande armbågen för att hjälpa sina lagkamrater.

Åke Bergström hade svårare att hitta glädjeämnen i det egna laget. Lukas Dryml, som i de tre senaste matcherna har varit Vargarnas bäste poängplockare, tog tre poäng. Matej Zagar, som säkrade poängen i premiären mot Masarna, tog bara en.

– Det finns inget försvar för att åka så dåligt. Det är bara att skämmas, som Lukas säger själv. Efter tre heat hade vi vunnit tre starter. Sedan vann vi tre till på de resterande 13 heaten. Det är fruktansvärt. Det här är elitserien. Då räcker det inte med att fyra-fem man sliter och kämpar, säger Åke Bergström.

Vargarna-Kaparna 43-53

Vargarna: Steve Johnston 8+1 (5), Lukas Dryml 3 (4), Niklas Klingberg 9+1 (5), Adam Shields 10+1 (5), Matej Zagar 1+1 (3), Joe Screen 9 (6), Andreas Bergström 3 (4).

Kaparna: Tomasz Gapinski 10+1 (6), Robert Miskowiak 10+1 (6), Pavel Hlib 13+2 (6), Joonas Kylmäkorpi 13+1 (6), Kim Jansson 5+2 (4), Emil Kramer 2 (4).

Publik: 2 008.

Tidigare resultat, Vargarna: Masarna (h) 48-48, Masarna (b) 47-49, Västervik (b) 33-63, Västervik (h) 37-56.

Kaparna: VMS Elit (b) 35-61, VMS Elit 47-49, Luxo Stars (h) 40-56, Luxo Stars (b) 40-56.

Stefan Holm