Stopp för Indianerna

Västervik tog femte raka

SPORTBLADET

Indianerna har slagit både Smederna och VMS Elit på Kumla motorstadion.

Mot Västervik kom årets första förlust på hemmaplan.

– Vi hade för mycket strul med stopp och en uteslutning (Piotr Protasewisz). Det har man inte råd med mot ett lag som Västervik, säger lagledaren Rikard Andersson.

Indianerna tvingades dessutom kasta in Niklas Fridell i laget sedan Rory Schlein skadat ryggen allvarligt i söndagens ligamatch med Coventry.

– Ingenting är brutet. Som jag har uppfattat det är det en kota som har hamnat snett. Jag vet inte exakt vidden av skadan, men tror och hoppas att han kommer tillbaka snart, säger Andersson.

Ingen skugga ska dock falla över Fridell, som tog sex poäng. Indianerna föll helt enkelt mot ett bättre lag. Västervik har kört över allt motstånd och är efter fem omgångar det enda laget som har vunnit samtliga matcher.

– Vi låg under i början av matchen, men hämtade som vanligt upp underläget. Förarna peppar varandra och hjälper varandra med inställningarna. Det flyter på hur bra som helst. Det här var en ny stark laginsats. Ändå är jag inte nöjd med formen på laget, säger Patrik Olsson, lagledare i Västervik.

Så Västervik ska bli ännu bättre?

– Ja, vi ska finslipa laget ännu mer. Vi kan bli bättre. Alla kan lyfta sig några snäpp till. Men visst är det skoj att vinna. Svenska mästarna (VMS Elit) har fått stryk av Indianerna och Rospiggarna, och det är ett lag som vi redan har piskat, säger Patrik Olsson.

I bortalaget var polacken Tomasz Gollob tillbaka. Tomasz Chrzanowski ersatte skadade Sebastian Ulamek och tog hela 11+1 poäng.

Indianerna-Västervik 43-53

Indianerna: Roman Povazhny 9+1 (5), Henrik Gustafsson 8+2 (5), Kaj Laukkanen 2 (4), Magnus Zetterström 6 (5), Piotr Protasiewicz 9+1 (5), Niklas Fridell 6 (4), Adrian Miedzinski 3+1 (4).

Västervik: Niels Kristian Iversen 7+1 (5), Peter Ljung 4+1 (4), Tomasz Gollob 12 (5), Bjarne Pedersen 6+1 (4), Matej Ferjan 8+2 (5), Tomasz Chrzanowski 11+1 (5), Robert Johansson 5 (4).

Publik: 2 480.

Tidigare resultat: Smederna (b) 41-54, Smederna (h) 54-42, VMS Elit (b) 33-63, VMS Elit (h) 52-44.

Västervik: Rospiggarna (h) 53-43, Rospiggarna (b) 44-52, Vargarna (h) 63-33, Vargarna (b) 56-37.

Stefan Holm