Speedw... aj, aj, aj

Mängder av skador i elitserien

Foto: MICKE FRANSSON
SKADESERIEN En allt hårdare jakt på poäng har gjort att flera av klubbarna i elitserien är hårt drabbade av skador. Värst är det för Smederna som nu tvingas låna förare från Hammarby för att få ihop ett fullt lag.
SPORTBLADET

Elitserien har blivit tuffare.

Smederna får knappt ihop fullt lag på grund av alla skador.

- Nu får det vara nog! säger lagledare Pierre Gustavsson.

Smederna är kraftigt skadedrabbat. Storstjärnan Billy Hamill väntar fortfarande på elitseriedebuten. I slutet av mars fick han ena lungan punkterad och fyra revben gick av under en match i England.

- Ett oerhört stort avbräck för oss. Vi hade verkligen behövt honom och de andra som är borta, säger Pierre Gustavsson.

Som börjar tröttna på alla skador. Smederna har tvingats låna in två förare från Hammarby för att över huvud taget komma till start. Ta en titt i listan intill så förstår ni varför.

"Jobbigt mentalt"

- Klart att det har påverkat oss mycket. Jag tror att vi hade haft en högre tabellplacering om vi inte åkt på alla skador.

- Flera av våra killar har fått köra dubbelt. Det sliter hårt på kroppen. Men framför allt är det jobbigt mentalt.

Vad beror alla skador på?

- Jag tror att serien har blivit tuffare. De flesta killarna får ju betalt per poäng de kör in och det kanske medför att de tar fler risker. Men jag tror mest att det handlar om tillfälligheter. Vi har haft otur helt enkelt.

Maximal säkerhet

Kan säkerheten höjas?

- Inte i Sverige. Här tänker vi redan så mycket på det och har säkrare banor än utomlands. Vi har till och med töjbara staket. I Polen har de fortfarande kvar trästaket. Där finns det mycket som kan förbättras, säger Pierre Gustavsson.

SPORTBLADET GRANSKAR: FÖRARNA SOM SAKNAS - OCH DE SOM SKA ERSÄTTA

Markus Eriksson