Masarna mesiga utan Rickardsson och Adams

Grönstrand: ”Det är katastrof”

SPORTBLADET

Utan Tony Rickardsson och Leigh Adams är Masarna inget topplag.

Beviset: 29–67 mot Piraterna.

– Det är en katastrof. Jag har aldrig varit så besviken, säger tränaren Jonas Grönstrand.

Foto: BILDBYRÅN
SAKNAD Tony Rickardsson.

Få trodde att Piraterna skulle rå på Masarna trots fördelen av hemmaplan, men förutsättningarna förändrades drastiskt dagarna före matchen. Först kraschade lagkaptenen Tony Rickardsson och skadade handen under helgens Grand Prix-tävling i Prag. Två dagar senare kom nästa avbräck: Leigh Adams, den andra av lagets tre Grand Prix-förare, körde omkull och drabbades av en hjärnskakning när hans Swindon mötte Coventry i engelska ligan i måndags kväll.

I deras frånvaro tvingades klubbledningen tillämpa riders replacement för Rickardsson och med kort varsel kalla in Gary Havelock för att ersätta Adams.

Hur det gick?

Inte ens sådär.

Redan efter tio heat hade Piraterna säkrat både segern och bonuspoängen. Masarna vann med 54-42 på Brovallen. Returen på Dunteberget slutade med utklassning, förnedring, förödmjukelse...

67–29 är ett resultat med många synonymer.

– Nog visste vi att vi skulle vara sämre än normalt, men som de andra körde i dag hade vi inte haft en chans att vinna även med Leigh och Tony i laget. Jag vet inte om det är fel på inställningen. Det är bara (Sebastian) Aldén som får godkänt. ”Anton” (Antonio Lindbäck) och Gary (Havelock) gjorde sitt bästa, men i övrigt var det helt bedrövligt, säger Jonas Grönstrand.

När förlorade Masarna senast så här stort?

– Det har vi nog aldrig gjort - och vi kommer aldrig att göra det igen. Vi höll inte ens allsvensk klass i dag. Det här är pinsamt.

Faktum är att Masarna bara vann ett av de 16 heaten, genom just Lindbäck och Havelock. I de övriga heaten blev gästerna ifrånkörda av Walasek, Balinski, Bjerre och kompani.

– Det var en bra match och alla är jätteglada. Vi ändrade attityd efter tre-fyra heat och började fokusera på bonusen i stället. Det var det

som gjorde att vi lyckades hålla oss fokuserade genom hela matchen, säger Fredrik Staaf, Piraternas lagledare.

I och med segern och bonuspoängen ryckte Piraterna ifrån Kaparna och Indianerna i bottenskiktet, men Fredrik Staaf tittar hellre uppåt.

– Vi har ett homogent lag och kan skaka de flesta lag, säger Fredrik Staaf.

ARTIKELN HANDLAR OM