Pirater med vind i seglen

På väg mot slutspel?

SPORTBLADET

Piraterna har fått vind i seglen.

Mot Rospiggarna kom andra raka segern.

– Men det var en jämn tillställning, säger lagledaren Fredrik Staaf.

Foto: ULF NYLÉN
Piraternas Ryan Sullivan.

Förarna i Motalalaget har slickat sina sår och efter en tveksam inledning fått ordning på både kroppar och knoppar. Förra tisdagens storseger mot ett skadedrabbat Masarna (67-29) gav ett sådant självförtroende att Piraterna slog Rospiggarna av bara farten.

Inför det 16:e och sista heatet var ställningen 48–41 och segern säkrad, men Piraterna - eller snarare Kenneth Bjerre - fixade 3–3 i det avslutande heatet och fick även med sin bonuspoängen från Hallstavik. Men det var med minsta tänkbara marginal. När lagen möttes i Motala vann Rospiggarna med 50–46.

”Beroende av andra resultat”

– Vi hade lite tur, men det var jäkligt skönt att klippa bonusen, säger lagledaren Fredrik Staaf.

Piraterna har ryckt upp sig ordentligt och har, med sex omgångar kvar av elitserien, en teoretisk chans att nå slutspelet. Närmast väntar Indianerna hemma på Dunteberget.

– Vi är beroende av de andra resultaten och tar en match i taget, säger Staaf, som inte vill gå händelserna i förväg.

Rospiggarna har däremot inte i slutspelet att göra. Åtminstone inte som laget körde mot Piraterna. Eller lag och lag... Trots fördelen av hemmaplan var det bara Greg Hancock, Robert Kosciecha och Jonas Davidsson som visade klass i Orionparken.

Bra publik

– Ja, problemet är att vi bara hade tre och en halv förare som tog poäng. Reserverna tog bara

två poäng totalt och Daniel Davidsson var helt under isen. Sawina tog fem poäng och det är på tok för lite. Regnet hängde i luften och de trivdes inte på den hala banan. Vi brukar kunna vinna här, men nu gick det åt helvete. Publiken var i alla fall bra, säger Mikael Messing, lagledare i Rospiggarna.

ARTIKELN HANDLAR OM