Rickardssons drömkontrakt

Blir bäst betald någonsin - får två miljoner för en säsong i Polen

Foto: BILDBYRÅN
GULDKANTAT AVTAL Tony Rickardsson har skrivit på för den polska klubben Unia - och han får ett superkontrakt. Två miljoner för den sexfaldige världsmästaren för en säsong i Polen. Dessutom har Rickardsson inkomster från sin klubb i Sverige, Masarna, samt reklamintäkter.
SPORTBLADET

WARSZAWA

Tony Rickardsson har skrivit på ett nytt mångmiljon-kontrakt med polska klubben Unia.

Med kontraktet blir han den bäst betalda speedwayföraren någonsin.

- Vi är väldigt glada över att Tony kör med oss ett år till. Vi ska försöka att övertala Tony att börja jobba för oss efter karriären, säger presidenten Szczepan Bukowski i en intervju i den polska tv-kanalen TVN.

Efter senaste guldet.

Bukowski står i tacksamhetsskuld till Rickardsson. När Unia mötte Polonia Bydgoszcz i september var Tony sjuk, men körde ändå.

- Vi vann och tog mästerskapet. Jag är ytterst tacksam för att Tony ställde upp för Unia, säger Szczepan Bukowski.

Välbärgad

Unias president vill inte kommentera värdet på Rickardssons kontrakt. Men enligt tidningen FAKT är Tony Rickardssons säsong i Polen 2006 värd 100 000 euro i grundlön. Sedan tillkommer premier för varje poäng Tony kör in med 500 euro. Lägg därtill traktamente och reklamintäkter och Tony Rickardssons årslön i Polen nästa säsong hamnar på två miljoner kronor.

Sedan får han lön från Masarna i Sverige, reklamintäkter i Sverige och prispengar för framgångar i VM.

Räkna med att Tony Rickardsson kan dra sig tillbaka som en välbärgad man om ett år.

Bukowski har även som målsättning att genomföra Tony Rickardssons avskedsfest nästa höst.

Enligt en idé ska Tony Rickardsson och Unia möta ett världslag.

- Vi räknar med en utsåld arena, säger Bukowski.

Värvar Gollob

Rickardssons nya kontrakt med Unia har fått mycket uppmärksamhet i polsk press. Unia har problem med sin huvudsponsor, Trzebinia Raffineri, som sagt att man inte tänker satsa lika mycket på speedway i framtiden. Hittills har Unia bara en polsk förare kontrakterad. Men man har planer på att värva bröderna Jacek och Tomasz Gollob.

Bukowskis uttalande om att han tänker övertala Rickardsson att börja jobba i Unia efter karriären har startat en massa rykten.

- Om Rickardsson vinner VM nästa år finns chansen att han får köra Dakar-rallyt. Sponsorn Trzebinia Raffineri har genom oljebolaget Orien både motorcyklar och bilar med i Dakar-rallyt, säger en polsk journalist, som vill vara anonym.

Zbigniew Kuczynski ([email protected]), Tomas Ros