Luxo Stars blir Dackarna

”Vi kan stå på egna ben”

SPORTBLADET

Målilla Motorklubb väljer att gå emot strömmen. Speedwaylagets sponsornamn Luxo Stars försvinner, laget kommer nästa säsong heta Dackarna.

– Beslutet kändes riktigt. Vi kan stå på egna ben ekonomiskt igen, säger sportchefen Jörgen Kling.

Trenden i svensk idrott är att sponsorer köper både klubbnamn och arenanamn.

Målilla Motorklubb var först i speedway med sponsornamn, nu är den epoken slut. För tio år sedan hade Dackarna både sportsliga och ekonomiska problem. Laget fick ekonomisk hjälp mot namnbyte. Men efter tio år som Svelux och Luxo Stars återkommer laget nästa säsong som Dackarna, som laget hette vid debuten i seriesammanhang 1949.

– Jag är tacksam för den hjälp vi fått att komma på fötter ekonomiskt. De senaste åren har stödet från det företag som haft klubbnamnet blivit allt mindre och nästa säsong har vi inget kontrakt alls. Vi har haft anbud på att heta andra företagsnamn, men det känns rätt att gå tillbaka till Dackarna, säger Kling.

Dackarna kunde på torsdagen också presentera ytterligare två nyförvärv, Sebastian Aldén och Lukas Dryml, som båda tillhörde Masarna senaste säsongen. Från samma klubb har Dackarna också värvat Fredrik Lindgren.

– Vi är mycket nöjda med truppen. Nästa säsong har vi väldigt många tänkbara uppställningar och kommer inte att vara lika känsliga för skador, säger Kling.TT

TT

ARTIKELN HANDLAR OM