”Det känns som jag blivit överkörd av ett tåg”

Speedwaystjärnan berättar om den svåra kraschen

SPORTBLADET

Speedwayföraren Antonio Lindbäck klarade den svåra kraschen i Danmark på onsdagskvällen bra.

– Det känns som jag blivit överkörd av ett tåg, men jag är redo att köra igen när svullnaden i ansiktet gått ner så pass mycket så att jag får på mig hjälmen igen, säger han till TT.

Olyckan var framme i tävlingens sista heat. Lindbäck gjorde ett försök att köra om regerande världsmästaren Nicki Pedersen utvändigt. Resultatet blev att han hamnade i skyddsstaketet och Pedersen uteslöts som vållande till olyckan.

– Det sista jag minns av olyckan är att Nicki kom rakt emot mig, sedan är det bara svart. Jag bröt näsbenet och är uppsvullen under vänster öga, fick en hjärnskakning och är allmänt mörbultad men det kunde gått mycket värre än så, säger Lindbäck som fick lämna sjukhuset på torsdagen.

Efter en bra start på säsongen har Lindbäck tagit beslutet att satsa på speedway som heltidsyrke igen. Han har tjänstledigt sex månader från jobbet som snickare.

– Redan första gången jag satt på cykeln i år kändes det bra. Jag känner en helt annan glädje i åkningen och vågar på ett helt annat sätt än under förra säsongen. Jag vet att man egentligen inte ska försöka köra om Nicki Pedersen på utsidan men det kändes så pass bra att jag var tvungen att prova, säger Lindbäck.

Förutom kontraktet med Vargarna i allsvenskan har han kontrakt med Landshut i tyska ligan och förhandlar även med ett par klubbar i Polen.

Skadorna han ådrog sig i onsdagens tävling gjorde att Lindbäck missade premiären med Vargarna på torsdagen.

– Givetvis surt att missa den svenska premiären, hade sett fram mot den men nu blev det som det blev. Jag hoppas kunna vara tillbaka inom en vecka i alla fall, sade Lindbäck.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM